Navigacija

Objave

Evropski filmski klub počeo s radom, sudjelovali i mladi iz Sarajeva

Više od 25 evropskih zemalja među kojima i BiH, sudjelovalo je u nedjelju u jedinstvenom događaju kojim je obilježen početak rada Evropskog filmskog kluba

Mladi iz Sarajeva sudjelovali su zajedno sa mladima iz 25 evropskih zemalja u jedinstvenom događaju kojim se obilježio početak rada Evropskog filmskog kluba. U kinu Meeting Point u Sarajevu zajedno su gledali film EVERYTHING WILL CHANGE, koji je istovremeno prikazan u više od 35 kino dvorana širom Evrope.

Mladi su u kinu Meeting Point o filmu, kino kulturi i umjetnosti razgovarali s rediteljem Nerminom Hamzagićem, a moderator razgovora bio je glumac Kemal Čebo.

Evropska filmska akademija već dvije godine, uz podršku programa MEDIA Kreativne Evrope, razvija Evropski filmski klub koji je zvanično pokrenut u nedjelju u Cinéma Galeries u Bruxellesu, a partneri Evropskoj filmskoj akademiji u Bosni i Hercegovini su Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point.

Na filmskom druženju mladih objavljena su i tri evropska filma nominirana za Nagradu za najbolji film mladog žirija: LONGING FOR THE WORLD (režija: Jenna Hasse), ONE IN A MILLION (režija: Joya Thome) i SCRAPPER (režija: Charlotte Regan).

Evropski filmski klub je digitalna platforma koja omogućava jednostavan pristup odabranom katalogu evropskih filmova tinejdžerima u dobi od 12 do 19 godina. Temelji se na uspjehu i iskustvu Akademijine nagrade za mladu publiku (od 2012. godine) i omogućit će mladoj publici tokom cijele godine pristup kako bi istražili evropske filmove. 

Dobitnik Nagrade za najbolji film mladog žirija bit će proglašen 9. decembra na ceremoniji dodjele Evropskih filmskih nagrada u Berlinu.

 
Prijavi se za sudjelovanje u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
PRAVILNIK O učešću u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
Renomirani filmski autori i večernje projekcije nagrađivanih filmova na Slano Film Days
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih
Peterostruki Oskarovac predvodi listu predavača na Slano Film Days