Navigacija

Objave

Adna Špuren iz Sarajeva pobijedila na takmičenju „Filmovi za budućnost“

Adna Špuren iz Sarajeva napravila je najbolji reel na temu „Films for Future/Filmovi za budućnost“, takmičenje koje su za mlade iz BiH organizovali Sarajevo Film Festival, u partnerstvu sa Sarajevom gradom filma UNESCO-a i Zelenim klubom kojeg čine poslanici/zastupnici parlamenata u Bosni i Hercegovini, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH).

Pet najboljih videa u trajanju od 90 sekundi, a koje je odabrao kreativni žiri, su napravili Adna Špuren iz Sarajeva, Damir Rimac iz Sarajeva, Ailana Softić iz Živinica, Iman Duratbegović iz Sarajeva i Asja Vreto iz Rakovice. Dodjela nagrada najboljima će biti upriličena sutra na Festivalskom trgu. Nagrade za najbolje video uratke je osigurao Zeleni klub, a radi se o električnom romobilu, biciklu, tabletu, dronu i ruksaku sa solarnim panelom.

Takmičenje je bilo organizirano za mlade u dobi od 13 do 25 godina iz BiH, pod nazivom „Films for Future/Filmovi za budućnost“.

Mladi su snimali video na jednu od tema: Što mladi mogu učiniti za zdraviju i zeleniju planetu? Kako mogu pomoći u očuvanju okoliša? Kako mogu napraviti pozitivne promjene u svojoj sredini?

Pobjednički video će biti objavljen na društvenim mrežama Sarajevo Film Festivala, Sarajevo UNESCO grada filma, kao i Zelenog kluba i UNDP-a u BiH. 

Takmičenje je organizirano s ciljem podizanja svijesti o održivom razvoju i zaštiti okoliša za sve nas i buduće naraštaje.

Najbolji reel možete pogledati OVDJE.

Žiri Takmičarskog programa - igrani film 30. Sarajevo Film Festivala
Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala
Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo Film Festival
Poziv mladima: Snimi kratki video za „Films for Future / Filmovi za budućnost", dođi na 30. Sarajevo Film Festival i osvoji vrijedne nagrade
Akreditacije za 30. Sarajevo Film Festival