Navigacija

Volonteri

Volonteri

Sarajevo Film Festival je vodeći filmski festival u regiji Jugoistočne Evrope, koji okuplja filmske profesionalace kako iz regije, tako i iz cijelog svijeta. Za vrijeme trajanja Festivala prikaže se više od 200 filmova, bude akreditovano oko 3000 gostiju, a preko 100.000 ljudi posjeti brojne festivalske programe. 

Sarajevo Film Festival već godinama otvara svoja vrata mladim entuzijastima, koji su voljni raditi kao volonteri za potrebe realizacije programa. Volontiranje je idealna prilika da se postane dio jubilarnog izdanja festivala. Sarajevo Film Festival volonterima omogućava i sticanje praktičnog iskustva organizacije događaja u profesionalnom i prijateljskom okruženju. 

Poslovi tehničke pripreme Festivala, pomoć prilikom dočeka, registracije i smještaja gostiju, te rad u Festivalskom i Press centru, samo su neke od brojnih mogućnosti koje se nude volonterima. Pored toga što postaju dio jednog velikog i uspješnog događaja, volonteri imaju priliku razvijati svoje vještine i usvajati nova znanja. 


Volonteri Sarajevo Film Festivala:

  • Odgovorni su, profesionalni, pouzdani i predani u obavljanju zadataka,

  • Tačni u izvršavanju zadataka,

  • Poštuju pravila, ciljeve i vrijednosti Sarajevo Film Festivala,

  • Redovno prisustvuju edukativnim aktivnostima,

  • Spremni su na komunikaciju i saradnju sa voditeljima volontera i Festivalskim timom.

Zajednički rad volontera doprinosi posebnoj atmosferi i uspješnosti Sarajevo Film Festivala.

Za sve informacije molimo pište na volunteer@sff.ba