Navigacija

Objave

Regionalna premijera filma KORZET

Regionalnom premijerom filma KORZET austrijske rediteljice Marie Kreutzer, večeras u 21:30 sati, u Narodnom pozorištu Sarajevo, je nastavljeno prikazivanje filmova iz Takmičarskog programa – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala. Film je svjetsku premijeru imao na Filmoskom Festivalu u Cannesu, u okviru programa Un Certain Regard.

Imperatorica Elizabeta Austrijska slavljena je zbog svoje ljepote i uspostavljanja modnih trendova. Ali "Sisi" 1877. slavi četrdeseti rođendan i da bi održala imidž prisiljena je da sve više steže svoj korset. Dok je Elizabetina uloga, protivno njenoj volji, svedena na nivo dekoracije, zbog njene gladi za znanjem i strasti prema životu, sve manje joj odgovara život u Beču. Elizabeta putuje u Englesku i Bavariju, gdje posjećuje bivše ljubavnike i stare prijatelje u potrazi za uzbuđenjem i svrhom njenog mladog života. Svjesna da je čeka budućnost puna strogo ceremonijalnih obaveza, Elizabeta se pobuni protiv vlastitog prenaglašenog javnog imidža i smišlja plan kako da zaštiti vlastitu zaostavštinu.

Režija: Marie Kreutzer
Uloge: Vicky Krieps, Florian Teichtmeister, Katharina Lorenz, Jeanne Werner, Alma Hasun, Manuel Rubey, Finnegan Oldfield, Aaron Friesz, Rosa Hajjaj, Lilly Marie Tschörtner, Colin Morgan

Seksualno buđenje gruzijske kinematografije
Regionalna premijera filma TIGRICA
Regionalna premijera filma KOS KOS KUPINA
Svjetska premijera filma MEDIUM
Međunarodna premijera filma SLOBODA