Navigacija

Objave

Program Sarajevo Film Festivala u Mostaru i Tuzli

Od 11. do 18. augusta, u datumima održavanja 29. Sarajevo Film Festivala, u filmskim projekcijama na otvorenom imat će priliku uživati i publika u Mostaru u Tuzli.

Od 11. do 18. augusta, u datumima održavanja 29. Sarajevo Film Festivala, u filmskim projekcijama na otvorenom imat će priliku uživati i publika u Mostaru i Tuzli.

Projekcije u Mostaru se održavaju četvrtu godinu zaredom, a od ove godine po prvi put i u Tuzli, zahvaljujući partnerstvu s kompanijom Bingo Group.

Filmovi iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Mostaru će biti prikazivani u dva termina: u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra) u 21:30 sati te u kinu Cineplexx Plaza Mostar s početkom u 18 sati, dok u Bingo Ljetnom kinu Tuzla na Trgu slobode projekcije počinju u 20:30 sati.

Program u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar počinje 11. augusta filmom otvorenja 29. Sarajevo Film Festivala, POLJUBITE BUDUĆNOST Nenada Čičina-Šaina.

Projekcija filma OPALO LIŠĆE Akija Kaurismäkija bit će održana u subotu, 12. augusta. U nedjelju, 13. augusta na programu je film PROŠLI ŽIVOTI Celine Song. Film SNOVI JEDNOG ROBOTA Pabla Bergera bit će prikazan u ponedjeljak, 14. augusta, BOSANSKI LONAC Pave Marinkovića na programu je u utorak, 15. augusta, u srijedu, 16. augusta na programu je film KRALJEVSTVO ŽIVOTINJA Thomasa Cailleya, film EKSKURZIJA Une Gunjak 17. augusta,  a u petak, 18. augusta bit će prikazan film Gorana Kulenovića SMRT DJEVOJČICE SA ŽIGICAMA.

U Cineplexx Plazi Mostar u terminu od 18 sati, na programu je izbor filmova iz BH Film programa. Od 12. do 18. augusta bit će prikazani filmovi: NAJSRETNIJI ČOVJEK NA SVIJETU Teone Strugar Mitevske (12. august), PRAZNIK PRAZNINE Jasmina Durakovića (13. august), SRCE OD KAMENA Tine Kalinić (14. august), EKSPEDICIJA NA 3 RIJEKE Irfana Alijagića i Ervina Duratovića (14. august), SIRIN Senada Šahmanovića (15. august), VELIKA RAZA Vedada Hodžića i Medine Šehić (16. august), BOSANSKI LONAC Pave Marinkovića (17. august), DE RIVERA Luke Vlahe (18. august) i DEZERTERI Damira Markovine (18. august).

Program u Bingo Ljetnom kinu Tuzla počinje 11. augusta, filmom POLJUBITE BUDUĆNOST Nenada Čičina-Šaina, a projekcije će se održavati svaku večer od 20:30 sati.

Na programu su filmovi: OPALO LIŠĆE Akija Kaurismäkija u subotu, 12. augusta; PROŠLI ŽIVOTI Celine Song (u nedjelju, 13. augusta), SNOVI JEDNOG ROBOTA Pabla Bergera (u ponedjeljak, 14. augusta), BOSANSKI LONAC Pave Marinkovića na programu je u utorak, 15. augusta, KRALJEVSTVO ŽIVOTINJA Thomasa Cailleya u srijedu, 16. augusta, EKSKURZIJA Une Gunjak u četvrtak, 17. augusta i posljednjeg dana programa, u petak, 18. augusta bit će prikazan film SMRT DJEVOJČICE SA ŽIGICAMA Gorana Kulenovića.

Ulaznice

Ulaznice za filmove u programu u Mostaru i Tuzli u prodaji su online, putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba, tickets.sff.ba i putem naše nove mobilne aplikacije. Uz onlinekupovinu ulaznica omogućen je niz pogodnosti.

Prodaja ulaznica u Cineplexx Plazi Mostar počinje u srijedu, 9. augusta. Ulaznice se mogu kupiti svakim danom od 14 do 22 sata. 

Prodaja ulaznica u Turističko informativnom centru Tuzla (Soni trg 6) počinje u srijedu, 9. augusta, a ulaznice se mogu kupiti svakim danom od 13 do 20:30 sati.

Sudionici Slano Film Days budućnost su regionalne filmske scene
Otvorene prijave za volontiranje na 30. Sarajevo Film Festivalu
Snimi reel i sudjeluj u pozivu „Idemo na Festival“ Sarajevo Film Festivala i UniCredit Bank
Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu