Navigacija

Objave

Poseban program “Suočavanje s prošlošću” online u BiH i regiji i u kinu Meeting Point u Sarajevu

Od 10. do 16. februara bit će održan poseban filmski program pod nazivom “Suočavanje s prošlošću / sadašnjošću”, u organizaciji Sarajevo Film Festivala i u saradnji sa Friderich Ebert Stiftung fondacijom

Program će biti održan u kinu Meeting Point u Sarajevu, a program će biti dostupan online gledateljima u cijeloj BiH i zemljama regije na OnDemand platformi kina Meeting Point, Ondemand.kinomeetingpoint.ba. Program je besplatan.

U programu su višestruko nagrađivani filmovi, od kojih su neki bili i na nekom od prethodnih izdanja Sarajevo Film Festivala, u programu “Suočavanje s prošlošću” ili “Dan ljudskih prava”. U programu su filmovi “Nelly i Nadine” Magnusa Gerttena, “Gdje je Ana Frank?” Arija Folmana, “Rođena u Evinu” Maryam Zaree, “Slučaj nove veličine” Anne Shishove, “Okreni se ka Suncu” Alione van der Horst, “Sveti pauk” Alija Abbasija i “Žica” Tihe Gudac.

Namjera je programom pokrenuti dijalog o temama iz prošlosti i aktuelnim događajima kroz moderirane filmske projekcije, koji će kroz bolne ali i nostalgične priče, dokumentaciju i uspomene, različite aspekte prošlih i aktuelnih događanja, rasvijetliti te događaje iz različitih perspektiva. Ovaj program doprinosi ispunjenju najplemenitijeg zadatka filma, a to je otvaranje puta ka pravoj empatiji i istinskoj izgradnji mira.

U sklopu programa će biti održani razgovori s autorima filmova. 

Program je besplatan u kinu Meeting Point u Sarajevu i online na ondemand.kinomeetingpoint.ba u BiH i zemljama regije.

 
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program