Navigacija

Objave

Za kraj Ponta Lopud festivala – poziv na 28. Sarajevo Film Festival

Najavljen je i besplatan koncert DJ Solomuna posljednjeg dana Sarajevo Film Festivala, 19. augusta

Posljednju noć Ponta Lopud festivala koji se održavao na otoku Lopudu u Hrvatskoj, publiku, goste i prijatelje festivala, predstavnici Sarajevo Film Festivala i Turističke zajednice Kantona Sarajevo pozvali su da ovo ljeto posjete Sarajevo i dožive posebnu atmosferu za vrijeme 28. Sarajevo Film Festivala. 
 
Elma Tataragić, selektorica Sarajevo Film Festivala: “Sarajevo Film Festival je poznat prije svega po svom programu, po filmovima, ali Festival čine i mnogi drugi sadržaji. Pozivamo vas sve da dođete na 28. Festival, sigurno ćete doživjeti Sarajevo na poseban način, i ako ste već bili na Festivalu i ako to bude vaša prva posjeta. Čestitke Ponta Lopudu na drugom izdanju festivala i pozivamo vas sve u Sarajevo u augustu!”
 
Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo istaknuo je da je ljetna turistička sezonu u Sarajevu otvorena izuzetno bogatim programom dešavanja, posebno kada su u pitanju kulturne manifestacije i besplatni koncerti na otvorenom u izvedbi vrhunskih domaćih i regionalnih muzičara. Naglasio je da Turistička zajednica Kantona Sarajevo podržava i organizaciju koncerata velikih svjetskih zvijezda kao što su Whitesnake, Sting, Roger Sanchez, RAF Camora. 
 
“Drago mi je da ovdje mogu prvi put najaviti da ćemo imati besplatan koncert DJ Solomuna posljednjeg dana 28. Sarajevo Film Festivala, 19. augusta. Obećavamo vam nezaboravno ljeto čiji vrhunac predstavlja Sarajevo Film Festival kao jedan od najznačajnijih kulturnih i društvenih događaja u cijeloj regiji koji privlači rekordan broj posjetitelja i nezaobilazan je dio turističke ponude koju Turistička zajednica KS ponosno promoviše i podržava. Gosti iz Hrvatske su tradicionalno u samom vrhu turističkih posjeta kada je turistički promet u Kantonu Sarajevo u pitanju i sretni smo što je taj broj u konstantnom porastu. Pozivamo vas da i ovog ljeta uživate u Sarajevu i osjetite nevjerovatnu energiju zbog koje ćete se uvijek rado vraćati u naš grad!”, rekao je Magoda.
 
Na drugom izdanju Ponta Lopuda među predvačima i gostima bili su Francis McDormand, Joel Coen, Peter Spears, Brian Swardstrom, Nanu Segal, Philipe Bober, Michel Franco, Ognjen Glavonić, Pawel Pawlikowski, Antonio Sanchez, a sudionici masterclassa redateljice i redatelji, glumice i glumci, snimateljice iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.
 
28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta.
Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala
Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo Film Festival
Poziv mladima: Snimi kratki video za „Films for Future / Filmovi za budućnost", dođi na 30. Sarajevo Film Festival i osvoji vrijedne nagrade
Akreditacije za 30. Sarajevo Film Festival
Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije po odluci struke nominovano osam serija iz protekle sezone