Navigacija

Objave

Podrška Grada Sarajeva Sarajevo Film Festivalu

Grad Sarajevo i ove je godine pružio snažnu podršku Sarajevo Film Festivalu te su gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović potpisali ugovor o podršci Grada ovogodišnjem, 29. Sarajevo Film Festivalu.

“Grad Sarajevo nam je godinama važan partner i pruža nam podršku zahvaljujući kojoj Festival raste iz godine u godinu. Zajedno smo domaćini svjetskim, regionalnim i domaćim filmskim umjetnicima, gradonačelnicima svijeta i regije, zajedno s našom publikom i turistima Sarajevo je mjesto održavanja velike filmske smotre i mjesto susreta. Rekordan broj prijavljenih filmova, njih više od 1300, čak 935 prijavljenih filmova za takmičarske programe Sarajevo Film Festivala od kojih je 49 u konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva, naši gosti, publika, obećavaju izvrsno 29. festivalsko izdanje. Grad Sarajevo, koji je od 2019. godine UNESCO grad filma i ovogodišnji dobitnik prve nagrade Global Production u kategoriji najboljeg grada filma, garantuje nezaboravne trenutke na 29. Sarajevo Film Festivalu. Radujemo se”, izjavio je direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović.

“Odbrojavanje je počelo. Svakim danom sve smo bliži 29. izdanju Sarajevo Film Festivala. Najbolji Grad filma živi u iščekivanju prestižne svjetske filmske smotre, filmskih stvaralaca današnjice i strastvenih ljubitelja sedme umjetnosti.

Zahvaljujem direktoru Jovanu Marjanoviću i njegovom timu na izvrsnoj saradnji i posvećenosti, da se i ovaj put predstavimo kao ponosni UNESCO grad filma.

Grad Sarajevo nastavlja podržavati misiju Sarajevo Film Festivala, koji ovaj grad čini prepoznatljivim, boljim, uspješnijim mjestom. 'Malo' Sarajevo na velikom, svjetskom filmskom platnu! Od 11. do 18. augusta 2023.”, izjavila je gradonačelnica Karić.

29. Sarajevo Film Festival će biti održan od 11. do 18. augusta 2023. 

Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije