Navigacija

Objave

„Praznik rada“ Pjera Žalice u kinima širom BiH

Novi film Pjera Žalice „Praznik rada“, koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, u kina u BiH dolazi od četvrtka, 13. oktobra.

Kino pretpremijeru s ekipom filma, „Praznik rada“ će imati danas, u srijedu, 12. oktobra u Sarajevu: u CineStaru u 19 sati i u Cineplexxu u Sarajevu u 20 sati. 

Ulaznice za sve projekcije su u prodaji na blagajnama kina i online. 

Nakon Sarajeva, ekipa filma odlazi ususret publici u Banja Luku u četvrtak, 13. oktobra; u Mostar u petak, 14. oktobra; u Tuzlu u ponedjeljak, 17. oktobra i u Zenicu u utorak, 18. oktobra.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva. 

„Praznik rada” će se prikazivati u sljedećim kinima: CineStar Mostar, CineStar Tuzla, CineStar Bihać, CineStar Zenica, CineStar Banja Luka, CineStar Sarajevo, CineStar Prijedor, Cineplexx Palas Banja Luka, Cineplexx Plaza Mostar, Cineplexx Sarajevo, Meeting Point, Sarajevo, Narodni univerzitet Konjic.


Sinopsis: Nakon deset godina u Njemačkoj, Armin se u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: „Uhapsiše Fudu, ko zna zašto." U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Uloge tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.


Novi film Pjera Žalice "Praznik rada" gledajte u kinima širom BiH!


ULAZNICE KUPITE OVDJE:

CineStar kina KUPI OVDJE.

Cineplexx Sarajevo KUPI OVDJE

Cineplexx Plaza Mostar KUPI OVDJE.

 

Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije