Navigacija

Objave

Otvorene prijave za TV serije za nagrade Srce Sarajeva

Prijave su otvorene do 5. maja 2023., a prijava je besplatna. Ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije bit će održana na 29. Sarajevo Film Festivalu

Otvorene su aplikacije za prijavu TV serija za nagrade Srce Sarajeva 29. Sarajevo Film Festivala. Prijave su otvorene do 5. maja 2023., a prijava je besplatna. 

Pravo prijave imaju dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova* i Slovenije, premijerno prikazane u periodu od 1. aprila 2022. do 30. aprila 2023. godine. 

Serije za program Sarajevo Film Festivala prijavljuje producent / vlasnik prava, a za mogućnost nominacije za nagrade potrebno je prijaviti sve epizode serije.

O nominacijama i nagradama odlučuje Strukovni žiri, sastavljen od više od 450 filmskih profesionalaca iz regije.

Nagrade će biti dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se 8 nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se 5 nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Sarajevo Film Festival nagrade Srce Sarajeva za TV serije je uspostavio 2021. godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana. 

Ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije bit će održana na 29. Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava od 11. do 18. augusta.

Pravilnik je OVDJE.

Online formular za prijavu je OVDJE

* Ovaj naziv, bez prejudiciranja statusa Kosova, u skladu je sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP-a o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.


 

Prijavi se za sudjelovanje u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
PRAVILNIK O učešću u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
Renomirani filmski autori i večernje projekcije nagrađivanih filmova na Slano Film Days
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih
Peterostruki Oskarovac predvodi listu predavača na Slano Film Days