Navigacija

Objave

Objavljujemo program za Noć kina: Uživajte u filmovima uz besplatan ulaz 28. decembra od 17 sati do ponoći!

Svako od kina pripremilo je poseban program za Noć kina, za sve generacije.

Sarajevo grada filma UNESCO-a kao poklon publici organizuje Noć kina, koja će omogućiti publici besplatan ulaz u kina u Sarajevu u utorak, 28. decembra od 17 sati do ponoći. 

U vrijeme novogodišnjih praznika, Noć kina će na jednu noć otvoriti vrata sarajevskih kina i omogućiti građanima Sarajeva i turistima besplatno uživanje u filmovima u kinima: Cineplexx, CineStar, u multimedijalnom centru Ilidža – kinu Igman, u kinu Meeting Point, kinu Novi Grad i Free kinu Valter.

Svako od kina pripremilo je poseban program za Noć kina, za sve generacije.

CineStar Sarajevo od 17 sati do ponoći besplatno prikazuje u nekoliko termina sljedeće filmove: “Južni vjetar: Ubrzanje”, “Matrix Uskrsnuća”, “Nebesa”, “Deset u pola”, “Spencer”, “Priča sa zapadne strane”, “Ništa od Božića ove godine”, “Medo sa sjevera 3 – Kraljevska avantura”, “Jahač zmaja”, “Encanto: Naš čarobni svijet”, “Dina”, “Vječnici”, “Kralj Richard” i “Kolonija”. Ulaznice je moguće dobiti samo na blagajni kina CineStar Sarajevo u Bingo City Centru od ponedjeljka, 27. decembra. Program sa tačnim satnicama će biti objavljen na web stranici kina istog dana. Rezervacije nisu moguće, a ulaznice se dobivaju po sistemu - ko prvi do isteka kapaciteta. Moguće je preuzeti 3 ulaznice po osobi.

Cineplexx Sarajevo za Noć kina u nekoliko dvorana i u nekoliko termina od 17 sati do ponoći besplatno prikazuje sljedeće filmove: “Spider-man: Put bez povratka”, “Jahač zmaja”, “Istjerivači duhova: Naslijeđe”, “Resident Evil Početak: Raccoon City”, “Medo sa sjevera 3: Kraljevska avantura”, “Ništa od Božića ove godine”, “Tabija”, “Koncentriši se, baba”, “Tjelohranitelj mafijaševe žene”, “Spencer”, “Deset u pola”, “Toma” i “Otet”. Ulaznice se mogu preuzeti od petka, 24. decembra isključivo na blagajni kina i nisu moguće rezervacije. Po osobi je moguće preuzeti 4 ulaznice. Radno vrijeme blagajne je radnim danom od 14.30 sati te vikendom od 10.30 sati.

Kino Meeting Point na Noć kina prikazuje dva filma: u 17.30 sati film “Tabija” Igora Drljače i u 20.30 sati “Deset u pola” Danisa Tanovića. Ulaznice se mogu preuzeti u Meeting Pointu sat vremena prije početka projekcije.

Free kino Valter na Noć kina u 17 sati prikazuje film Bahrudina Bate Čengića “Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji”, a u 19 sati program kratkih filmova Shorts on Repeat: “Home, sweet home / Dome, slatki dome” (Mirko Kosmar, 1983., 22 min.), “Ambalaža” (Velimir Stojanović, 1972., 9 min.), “Prvi korak” (Miloš Babić, 1987., 14 min.) i “Šarm birokratije” (Vefik Hadžismajlović, 1987., 13 min.).

U multimedijalnom centru Ilidža – kinu Igman bit će održane dvije projekcije: u 18 sati “Deset u pola” Danisa Tanovića, a u 20 sati “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice. Ulaznice se preuzimaju sat vremena prije početka projekcije.

U kinu Novi Grad u dva termina – u 18 sati i u 20.30 sati, bit će prikazana komedija Danisa Tanovića “Deset u pola”. Ulaznice se preuzimaju sat vremena prije početka projekcije.

Detaljnije informacije o filmovima su na web stranicama kina i društvenim mrežama.

Noć kina održava se u skladu sa epidemiološkim mjerama – kapaciteti kina su limitirani.

Noć kina održat će se po prvi put u Sarajevu simbolično na dan kada su braća Lumiere održala prvu kino projekciju na svijetu, 28. decembra 1895. godine u Parizu. Nadamo se da će ovaj događaj postati tradicija i u Sarajevu, koji je zvanično proglašen gradom filma UNESCO-a 2019. godine. 

Kao ponosni član globalne Mreže kreativnih gradova UNESCO-a, Grad Sarajevo kroz kreativnu oblast filma nastoji ponuditi bogate i raznovrsne kulturne i filmske sadržaje dostupne svim građanima i posjetiocima Sarajeva, podržavajući održavanje događaja Noć kina.

Zajedno slavimo filmsku umjetnosti: budite dio Noći kina i besplatno uživajte u filmovima 28. decembra od 17 sati do ponoći!

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program