Navigacija

Objave

Produžen rok za takmičenje za mlade „Films for Future / Filmovi za budućnost“

Nagrade za najbolje video uratke su električni romobil, bicikl, tablet, dron i ruksak sa solarnim panelom.

S ciljem podizanja svijesti o održivom razvoju i zaštiti okoliša za sve nas i buduće naraštaje, Sarajevo Film Festival, u partnerstvu sa Sarajevom gradom filma UNESCO-a i Zelenim klubom kojeg čine poslanici/zastupnici parlamenata u Bosni i Hercegovini, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH), pokreće takmičenje za mlade iz cijele zemlje pod nazivom „Films for Future/Filmovi za budućnost“.

Kao priznanje globalnom pokretu mladih „Fridays for Future“ ovo takmičenje nosi naziv „Films for Future“.

U skladu sa svojim opredijeljenjem ka postizanju Net Zero misije – nulte stope onečišćenja, ovom inicijativom Sarajevo Film Festival nastoji doprinijeti podizanju svijesti o zaštiti planete. Uključivanjem održivih praksi u akcije Festivala i poticanjem naše publike na aktivno sudjelovanje u tome, Festival nastoji stvoriti dugotrajan pozitivan utjecaj na zajednicu i okoliš.

U takmičenju mogu učestvovati svi mladi iz Bosne i Hercegovine u dobi od 13 do 25 godina. Svoja kratka videa / reelse u trajanju do 90 sekundi na temu kako vide svoj doprinos zaštiti okoliša mogu poslati do 15. augusta 2023. godine na mail info@sarajevocityoffilm.ba, sa svojim kontakt podacima (ime i prezime, godina rođenja,  kontakt telefon i adresa). 

Slanje videa putem navedenog maila je obavezno, a pored toga mladi svoje video/ reels mogu objaviti na svojim društvenim mrežama (FB i Instagram), te tom prilikom koristiti hashtagove: #29thSFF #NetZero #ZajednoNapravimoRazliku. 

Videa trebaju biti na jednu od tema: Što mladi mogu učiniti za zdraviju i zeleniju planetu? Kako mogu pomoći u očuvanju okoliša? Kako mogu napraviti pozitivne promjene u svojoj sredini? 

Autori/ice pet najboljih video uradaka će odabrati kreativni žiri, a imena pobjednika će biti objavljena 16. augusta. 

Nagrade za najbolje video uratke su električni romobil, bicikl, tablet, dron i ruksak sa solarnim panelom. Pobjednicima će biti uručene vrijedne nagrade, a bit će im uručene na događaju koji će biti upriličen 17. augusta za vrijeme 29. Sarajevo Film Festivala. Dolazak u Sarajevo pobjednicama/pobjednicima koji žive izvan Sarajeva osigurat će Zeleni klub. Nagrade će biti uručene u Zelenom paviljonu na 29. Sarajevo Film Festivalu.

Pobjednički video uradci će biti objavljeni na društvenim mrežama Sarajevo Film Festivala, Sarajevo UNESCO grada filma, kao i Zelenog kluba i UNDP-a u BiH. 

Pridružite nam se u našoj misiji da napravimo razliku!

 
Sudionici Slano Film Days budućnost su regionalne filmske scene
Otvorene prijave za volontiranje na 30. Sarajevo Film Festivalu
Snimi reel i sudjeluj u pozivu „Idemo na Festival“ Sarajevo Film Festivala i UniCredit Bank
Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu