Navigacija

Objave

Tri BAFTA nominacije za “Trougao tuge”

Film Rubena Östlunda je nominiran za originalni scenarij - Ruben Östlund, sporednu glumicu - Dolly de Leon i casting!

“Trougao tuge” Rubena Östlunda osvojio je tri nominacije za nagrade Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA): za originalni scenarij - Ruben Östlund, sporednu glumicu - Dolly de Leon i casting!

Film je na repertoaru kina u BiH.

“Trougao tuge” je dobitnik Zlatne palme na festivalu u Cannesu, dobitnik četiri nagrade Evropske filmske akademije (EFA): nagrade za najbolji evropski film, najbolji scenarij, režiju: Ruben Östlund i najboljeg evropskog glumca: Zlatko Burić. Osvojio je nominacije za nagradu Zlatni globus u kategoriji najbolji film komedija i najbolja sporedna glumica (Dolly de Leon). 

"Trougao tuge" Rubena Östlunda, dobitnika Počasnog Srca Sarajeva, otvorio je 28. Sarajevo Film Festival, a jedan od koproducenata filma je i Obala Art Centar iz Sarajeva. Humorna drama “Trougao tuge” je razuzdana satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva, koja je reditelju Rubenu Östlundu donijela već drugu Zlatnu palmu u Cannesu. “Trougao tuge” je oštra i direktna kritika kapitalističkog društva koja pomjera sve granice.

Yaya (Charlbi Dean) i Carl (Harris Dickinson) modeli su i influenseri pozvani na krstarenje superjahtom koju će svojom pojavom promovisati na društvenim mrežama. Među ostalim uvaženim putnicima nalaze se i ruski bogataš Dimitry (Zlatko Burić) i njegova žena Vera (Sunnyi Melles), stariji britanski bračni par koji je bogatstvo zaradio na trgovini oružjem, šlagirana Njemica koja ponavlja jednu rečenicu te kapetan Thomas (Woody Harrelson). 

Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije