Navigacija

Objave

Otvoren poziv za prijavu projekata za program “Suočavanje s prošlošću”

Otvoren je poziv za prijavu projekata za program “Suočavanje s prošlošću” (Dealing with the Past) Sarajevo Film Festivala, koji će Festival nastaviti razvijati uz podršku Fondacije Friedrich Ebert.

Poziv je otvoren za organizacije koje se bave temom ratnih sukoba i njihovim razumijevanjem i rješavanjem, a priče / svjedočenja prijavljuju se za predstavljanje na ovogodišnjem True Stories Marketu. 

Program “Suočavanje s prošlošću” (Dealing with the Past) predstavlja dodatnu platformu za svjedočenja i priče koje mogu poslužiti kao baza za razvijanje filmskih scenarija, projekata i filmova. Cilj programa je pokretanje dijaloga u zemljama nastalim raspadom bivše Jugoslavije te suočavanje s problemima nastalim kao rezultat ratova u regiji. U sklopu programa Suočavanje s prošlošću (Dealing with the Past), pokrenut je True Stories Market, koji služi za prezentaciju priča i prikupljenih materijala (ličnih svjedočanstava).

Priče je potrebno dostaviti u formi teksta ispisanog na jednoj Word stranici, a odabrane priče će organizacije predstaviti rediteljicama/ima iz regije, koji bi na osnovu njih mogli razviti koncept za film. 

Priče je potrebno poslati na mail dwp@sff.ba

Rok za prijavu je 30. juni 2022.

Sarajevo Film Festival snosi trškove smještaja i puta predstavnicima organizacija. 

Više informacija o prethodnim pričama možete pronaći OVDJE

Program Suočavanje s prošlošću (Dealing with the Past) će biti održan od 12. do 18. augusta 2022.  

28. Sarajevo Film Festival će biti održan od 12. do 19. augusta 2022.

Žiri Takmičarskog programa - igrani film 30. Sarajevo Film Festivala
Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala
Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo Film Festival
Poziv mladima: Snimi kratki video za „Films for Future / Filmovi za budućnost", dođi na 30. Sarajevo Film Festival i osvoji vrijedne nagrade
Akreditacije za 30. Sarajevo Film Festival