Navigacija

Objave

Produžen konkurs za crtanje festivalskog postera u Busanu

Konkurs za crtanje postera je otvoren do 15. februara.

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu za crtanje postera 18. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih (BIKY) u Busanu u Južnoj Koreji. Konkurs za crtanje postera je produžen do 15. februara.

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu u dobi od 5 do 12 godina da na konkurs za festival u Busanu prijave crtež na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!”

Nadam se da više nikad neće biti ratova. Umjesto oružja, treba nositi cvijeće. Mrzim rat! Volim mir! – samo su neke od ideja za crtanje festivalskog postera na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!”

Pokažite svoju maštu i kreativnost, pridružite se djeci iz cijelog svijeta i zabavite se! Crtež je do 15. februara potrebno donijeti ili poslati na adresu Sarajevo Film Festivala.

Ovaj konkurs je dio međunarodne saradnje UNESCO kreativnih gradova filma iz cijelog svijeta, među kojima su Sarajevo i Busan. 

Pobjednički crtež iz Sarajeva će otputovati u Busan gdje će postati dio ovogodišnjeg festivalskog postera i biti izložen u Busanu tokom trajanja Festivala zajedno sa pobjedničkim crtežima iz drugih kreativnih gradova filma UNESCO-a. Pobjednik među crtežima iz svih gradova dobija vrijednu nagradu Festivala iz Busana koji će biti održan od 10. do 16.7.2023.

Svi oni koji žele učestvovati u ovom konkursu, potrebno je da svoj crtež na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!” nacrtaju na papiru za crtanje dimenzija 35x25cm. Tehnika crteža je slobodan izbor. Dozvoljene su sve tehnike: vodene bojice, mozaik, kolaž, itd.

Konkurs je otvoren do 15. februara 2023.


Kako se prijaviti?

Crtež sa kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona i e-mail adresa) dostaviti ili poslati na adresu: 

Obala Art Centar / Sarajevo Film Festival

Zelenih beretki 12

71 000 Sarajevo

Za sve dodatne informacije molimo javite se na info@sarajevocityoffilm.ba.

Sarajevo grad filma UNESCO-a pratite na sarajevocityoffilm.ba.

***

Pored Sarajeva, Mreža kreativnih gradova UNESCO-a obuhvata sljedeće gradove koji imaju status UNESCO grada filma: Bitola (Sjeverna Makedonija), Bradford (Velika Britanija), Bristol (Velika Britanija), Busan (Južna Koreja), Cannes (Francuska), Cluj-Napoca (Rumunija), Galway (Irska), Gdynia (Poljska), Łódź (Poljska), Mumbai (Indija), Potsdam (Njemačka), Qingdao (Kina), Rim (Italija), Santos (Brazil), Sofija (Bugarska), Sydney (Australija), Terrassa (Katalonija), Valladolid (Španija), Wellington (Novi Zeland) i Yamagata (Japan).

Sa aktivnostima UNESCO gradova filma upoznajte se na web stranici www.citiesoffilm.org.

O aktivnostima Sarajeva grada filma UNESCO-a možete saznati na društvenim mrežama i web stranici sarajevocityoffilm.ba.

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program