Navigacija

Objave

UNIQA novi ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala

Čvrsti temelji partnerstva i prijateljstva između UNIQA osiguranja i Sarajevo Film Festivala počivaju na zajedničkim vrijednostima i posvećenosti regiji

UNIQA osiguranje, jedna od vodećih osiguravajućih kuća u regiji jugoistočne Evrope (SEE), novi je ekskluzivni sponzor i zvanično osiguranje Sarajevo Film Festivala. 

Najveći regionalni filmski događaj koji, kao i UNIQA Osiguranje, poseban fokus stavlja na zemlje jugoistočne Evrope (SEE), od 11. do 18.8.2023. će slaviti svoje 29. izdanje. Festival će i ovog puta okupiti filmske umjetnike, zvijezde i ljubitelje filma iz cijelog svijeta, koji će od ove godine još više uživati u raznovrsnom filmskom i kulturnom programu zahvaljujući ovom partnerstvu.

Prilikom svečanog potpisivanja sponzorskog ugovora Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala i Adel Bahtanović, predsjednik UNIQA SEE složili su se da čvrsti temelji partnerstva i prijateljstva između UNIQA osiguranja i Sarajevo Film Festivala počivaju na zajedničkim vrijednostima i posvećenosti regiji.

„Velika nam je čast priključiti se izuzetnoj ekipi Sarajevo Film Festivala i biti dio jednog od najvećih događaja u regiji. Festival predstavlja savršen spoj kulture, zajedništva i društvene osviještenosti i odgovornosti, a to su vrijednosti na kojima se temelji poslovanje UNIQA osiguranja u cijeloj regiji jugoistočne Evrope. Uvjeren sam da ćemo partnerstvom koje smo zaključili na period od tri godine dodatno istaći našu poslovnu misiju i svrhu poslovanja, u skladu sa sloganom našeg brenda. Želimo postaviti temelje za dugoročno partnerstvo, sa ciljem da svim posjetiocima festivala prenesemo našu poruku da zaista Živimo bolje zajedno„ – istakao je Bahtanović.

Marjanović se osvrnuo na važnost pružanja dodatne vrijednosti posjetiocima Festivala, koja će se osigurati ovim partnerstvom.

„Zadovoljstvo nam je što se od ove godine UNIQA osiguranje vratilo među ponosne sponzore Sarajevo Film Festivala. UNIQA je za nas važan regionalni partner i simbol pouzdanosti i odgovornog pogleda na svijet. Sigurni smo da ćemo zajedničkim djelovanjem našim gostima i publici Sarajevo Film Festivala ponuditi istinsku dodatnu vrijednost“ – rekao je Marjanović.
 

UNIQA novi ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala
Izabrana je Naj fotka 28. Sarajevo Film Festivala
Dobitnici UniCredit nagrade publike
Prijavite se na nagradni konkurs “Velika scena” i osvojite vrijedne nagrade
DOŽIVI FESTIVAL U VLASTITOM DOMU