Navigacija

Objave

Sutra počinje 28. Sarajevo Film Festival

28. Sarajevo Film Festival počinje sutra projekcijom filma TROUGAO TUGE Rubena Östlunda, dobitnika Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu. TROUGAO TUGE će biti prikazan na tri lokacije: u Narodnom pozorištu Sarajevo, Ljetnom kinu Coca-Cola i Ljetnom kinu Stari Grad. Film će sutra u 21.30 sati moći pogledati i publika u Mostaru, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar.

Press projekcija filma TROUGAO TUGE za akreditirane predstavnike medija na 28. Sarajevo Film Festivalu je sutra u 9.30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Ulaznice za press projekciju se preuzimaju u Glavnom Box Officeu u BKC-u uz Press akreditaciju.

Počasno Srce Sarajeva sutra će biti uručeno Rubenu Östlundu i Sergeju Loznitsi.

Ove godine voditeljica ceremonije otvaranja 28. izdanja Sarajevo Film Festivala je bosanskohercegovačka glumica Helena Vuković. Svečani prijem povodom otvaranja Festivala održava se pod pokroviteljstvom MTA grupe.

Večeras u 20.30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola bit će upriličena specijalna predfestivalska projekcija radne verzije filma Jasmile Žbanić o Emeriku Blumu.

Ulaznice
Ulaznice za program 28. Sarajevo Film Festival u prodaji su u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) i online na tickets.sff.ba ili putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba. Plaćanjem ulaznica UniCredit MasterCard® karticama putem online platforme ostvarujete 30% popusta.

Više informacija o Box Officeu možete pronaći OVDJE.

Raspored projekcija možete pronaći OVDJE.

28. Sarajevo Film Festival bi će održan od 12. do 19. augusta 2022. godine.

„Nakon ljeta“ Danisa Tanovića bosanskohercegovački kandidat za nagradu Oscar® Američke filmske akademije
Izbor filmova iz programa 30. Sarajevo Film Festivala u Visokom, Gradačcu i Jajcu
Zahvala 30. Sarajevo Film Festivala za podršku u realizaciji Festivala
Kemal Zorlak autor Naj fotke 30. Sarajevo Film Festivala
Dobitnici UniCredit nagrade publike