Navigacija

Objave

Dodatna projekcija filma “Trougao tuge” Rubena Östlunda

Dodatna projekcija filma Rubena Östlunda “Trougao tuga” zbog velikog zanimanja publike bit će održana u četvrtak, 18. augusta u 21.00 sat u kinu Summer Screen. Ulaznice su u prodaji.

O filmu: Fotomodeli Carl i Yaya probijaju se u svijetu mode istovremeno propitujući granice svoje veze. Dobijaju poziv na luksuzno krstarenje sa plejadom sumnjivih superbogataša koja uključuje jednog ruskog oligarha, britanskog trgovca oružjem i nesnošljivog kapetana, alkoholičara koji rado citira Marxa. Na početku, svaki aspekt krstarenja čini se dostojnim objave na Instagramu. Ali sprema se oluja i svi putnici dobiju težak napad morske bolesti tokom večere sa kapetanom u sedam slijedova. Krstarenje završava katastrofom. Carl i Yaya završe na napuštenom otoku sa grupom milijardera i jednim od čistača broda. Hijerarhijski poredak grupe odjednom se okreće naglavačke jer samo brodski radnik zna kako upecati ribu.

U filmu glume: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Henrik Dorsin, Zlatko Burić, Jean-Christophe Folly, Iris Berben, Dolly De Leon, Sunnyi Melles, Amanda Walker, Oliver Ford Davies, Arvin Kananian, Carolina Gynning, Ralph Schicha.

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program