Navigacija

Objave

„Luksemburg, Luksemburg“ Antonija Lukiča dobitnik Nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije

„Luksemburg, Luksemburg“ je film o braći blizancima Kolji i Vasji, koji odlaze u Luksemburg da se oproste od umirućeg oca.

Dobitnik Nagrada publike za najbolji film Mreže festivala Jadranske regije, „Adriatic Audience Award”, je film „Luksemburg, Luksemburg” ukrajinskog reditelja Antonija Lukiča.

„Luksemburg, Luksemburg“ je film o braći blizancima Kolji i Vasji, koji odlaze u Luksemburg da se oproste od umirućeg oca.

Najbolji film izabran je glasovima publike Sarajevo Film Festivala, Zagreb Film Festivala, Festivala autorskog filma (FAF), Internacionalnog filmskog festivala u Ljubljani (LIFFe) i Filmskog Festivala Herceg Novi - Montenegro Film Festivala, kao i publike koja je ovaj film imala priliku da gleda online. 

Cilj nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije je promocija i veća vidljivost evropskog filma, a nagrada će omogućiti filmu i da bude prikazan u kinima u regiji.

Dobitnik nagrade proglašen je na Festivalu autorskog filma u Beogradu.

Pobjednika su proglasili Dina Uglešić (Zagreb Film Festivala), Ivan Bakrač (Filmski festivala Herceg Novi) i Milena Debeljković Sekulić (Festivala autorskog filma).

Autor vizualnog rešenja Nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije je Srđan Stefanović, akademski kipar i slikar.

Foto: Tanja Drobnjak

 
Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije