Navigacija

Objave

Projekcije filmova 29. Sarajevo Film Festivala u petak i subotu u Novom Sarajevu, Novom Gradu i na Ilidži

U projekcijama filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala, publika će u petak, 18. augusta, imati priliku uživati i u Ljetnom kinu Novo Sarajevo, Dječijoj kući Novo Sarajevo, Ljetnom kinu Centar “Safet Zajko”, Kinu Novi Grad te MMC – Kinu Ilidža.

U Ljetnom kino Novo Sarajevo u petak, 18. augusta publika u 21.00 sat može gledati film KRALJEVSTVO ŽIVOTINJA (Thomas Cailley), koji je svjetsku premijeru imao u programu Izvjestan pogled na ovogodišnjem 76. Filmskom festivalu u Cannesu.

Film EKSKURZIJA bosanskohercegovačke rediteljice Une Gunjak u 20:30 sati bit će prikazan u Ljetnom kinu Centar „Safet Zajko“. Film je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Locaru, gdje je film osvojio Posebno priznanje.

Film EKSKURZIJA bit će prikazan u 21:00 sat i u MMC - Kinu Ilidža, a u 18:00 bit će prikazan blok kratkih filmova iz programa Teen Arena.

U kinu Novi grad u 18:00 sati također će biti prikazan blok kratkih filmova iz programa Teen Arena.

U Dječijoj kući Novo Sarajevo, u 18:00 sati, mlađa publika može uživati u filmu PRIPADANJE Metea Gümürhana, koji su na 29. Sarajevo Film Festivalu prikazuje u okviru programa Teen Arena.

U subotu,19. augusta u kinu Novi Grad u 18 sati na programu je film iz Dječijeg programa HULLABALOOS (Reetta Huhtanen). U Ljetnom kinu Centar „Safet Zajko“ u 20.30 sati na programu je film OPALO LIŠĆE (Aki Kaurismäki). 

U Ljetnom kinu Novo Sarajevo u 20 sati na programu je film BOSANSKI LONAC (Pavo Marinković) U MMC – Kino Ilidža u 21 sat na programu je film SIRIN (Senad Šahmanović).

Raspored projekcija možete pogledati OVDJE.

 

Ulaznice su u prodaji online putem web stranice Festivala: www.sff.ba, na tickets.sff.ba, te putem nove mobilne SFF apliacije, čiji je razvoj podržao Mastercard. Ulaznice su u prodaji i u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, BKC) od 9:00 do 22:00 sata.

 
Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije