Navigacija

Objave

Primirje odmah! Sloboda svim taocima odmah!

Mi kao organizatori filmskih festivala možemo i trebamo biti glas protiv svakog oblika rata, nasilja i ugrožavanja ljudskih prava, a naše najjače oružje je naš program

Oplakujemo sve nevine žrtve, Palestince i Izraelce. Ne postoji vojno rješenje, samo političko. Prekinite okupaciju i prekinite terorizam! Mir se mora tražiti koliko god male šanse za to trenutačno bile. Primirje mora nastupiti sada, a taoci se moraju vratiti domovima! 

Ovaj je rat ovdje u Bosni i Hercegovini i na širem Balkanu već ostavio ozbiljne posljedice jer ga različita, ali ratom traumatizirana i inače krhka društva, doživljavaju kroz prizmu vlastitih unutarnjih podjela. To je opasan put jer tonemo u nove kulturne ratove i svjedočimo neviđenom porastu antisemitizma i islamofobije koji će se ovdje nažalost dugo zadržati. 

Mi kao organizatori filmskih festivala možemo i trebamo biti glas protiv svakog oblika rata, nasilja i ugrožavanja ljudskih prava, a naše najjače oružje je naš program. U ovim teškim vremenima uloga filmskih festivala je pomoći produbiti razumijevanje temeljnih problema stanja naših društava, pokazujući različite perspektive, spajajući ljude i pružajući prostor za dublje promišljanje. Sarajevo Film Festival će nastaviti činiti upravo to!

 
Sudionici Slano Film Days budućnost su regionalne filmske scene
Otvorene prijave za volontiranje na 30. Sarajevo Film Festivalu
Snimi reel i sudjeluj u pozivu „Idemo na Festival“ Sarajevo Film Festivala i UniCredit Bank
Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu