Navigacija

Objave

Održana regionalna premijera filma ARKADIJA

Regionalnom premijerom filma ARKADIJA reditelja Yorgosa Zoisa u Narodnom pozorištu Sarajevo, nastavljen je Takmičarski program - igrani film 30. Sarajevo Film Festivla. Film ARKADIJA je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem 74. Berlinalu.

Šarmantna neurologinja Katerina i veoma cijenjeni bivši doktor Yannis putuju u napušteno odmaralište pored mora. Na putu do tamo, dok se u kasnu jesen voze pješčanim dinama, u njihovom autu vlada tišina adekvatna nelagodnom povodu njihovog putovanja. Naime, Yannisa su pozvali da u lokalnoj bolnici maloga primorskog grada identifikuje žrtvu tragične nesreće. Nakon što im lokalni policajac saopšti da je žrtva vozilom sletjela preko ograde kamenog mosta i povede ih u mrtvačnicu, Katerinina najgora sumnja se obistinjuje. Zajedno sa Yannisom, ali također i sama, noćima posjećuje misteriozni, rustikalni bar na plaži po imenu Arkadija, kako bi sklopila dijelove zagonetke i razotkrila dirljivu priču o ljubavi, gubitku, prihvatanju i pomirenju s istinom.

Režija: Yorgos Zois

Uloge: Vangelis Evangelinos, Asterios Rimagmos, Evangelia Andreadaki, Flomaria Papadaki, Elena Mavridou, Antonis Tsiotsiopoulos, Vangelis Mourikis, Angeliki Papoulia, Elena Topalidou, Nikolas Papagiannis
Održana svjetska premijera filma MEĐU BOGOVIMA
Održana regionalna premijera filma TRI KILOMETRA DO KRAJA SVIJETA
Održana svjetska premijera filma MAJKA MARA
Održana regionalna premijera filma REDAKCIJA
Održana regionalna premijera filma SELO POKRAJ RAJA