Navigacija

Objave

Danas Masterclass sa Lynne Ramsay

Masterclass sa Lynne Ramsay, dobitnicom Počasnog Srca Sarajeva 29. Sarajevo Film Festivala, bit će održan danas, 18. augusta sa početkom u 10:00 sati, u Festivalskom centru (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24).

Ulaz na Masterclass je slobodan, uz preuzimanje ulaznica online na tickets.sff.ba ili u Glavnom Box Officeu Sarajevo Film Festivala (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24). Broj ulaznica je ograničen.

Lynne Ramsay je škotska rediteljica, scenaristica i producentica.

Rođena u Glasgowu, Lynne Ramsay se smatra jednom od najoriginalnijih i najuzbudljivijih autorica koje danas rade u nezavisnoj kinematografiji.

RATCATCHER, njen debitantski dugometražni film, imao je premijeru u sklopu programa Un Certain Regard na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je dobila nagradu Posebno priznanje.

Njen film MORAMO RAZGOVARATI O KEVINU (WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN) je bio jedini britanski film nominovan za Zlatnu palmu u zvaničnoj konkurenciji na Filmskom festivalu u Cannesu 2011. godine. Film je imao nekoliko BAFTA nominacija i osvojio nagradu za najbolju režiju na dodjeli Britanskih nezavisnih filmskih nagrada (BIFA), nagradu za najbolji film na Filmskom festivalu u Londonu i nagradu za najbolji scenarij Udruženja pisaca Velike Britanije.

Ramsey je u skorije vrijeme režirala 18. film za Miu Miu antologiju kratkih filmova ŽENSKE PRIČE. Riječ je o osjetljivom i katarzičnom kratkom dokumentarcu BRIGITTE o francuskoj fotografkinji Brigitte Lacombe, koji je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji 2019. godine.

U znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, Lynne Ramsay bit će uručeno Počasno Srce Sarajeva 29. Sarajevo Film Festivala.

 
Svečano otvoren Slano Film Days
Poziv za mlade: Snimi kratki video na temu klimatskih promjena i sudjeluj na 30. Sarajevo Film Festivalu
Počela je Early Bird registracija za akreditacije 30. Sarajevo Film Festivala
Prijavi se za sudjelovanje u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
PRAVILNIK O učešću u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala