Navigacija

Objave

Edukativni program za mlade kritičare u okviru Mreže festivala Jadranske regije

Mreža festivala Jadranske regije (Sarajevo Film Festival, Filmski Festival Herceg Novi, Zagreb Film Festival, Festival Autorskog Filma Beograd i Ljubljana International Film Festival), poziva studente filmskih akademija i srodnih fakulteta, koji su zainteresovani da uče o pisanju filmske kritike, da se prijave na radionicu koju će organizovati Filmski Festival Herceg Novi, od 24. do 28. februara 2024. godine.

Prihvatiće se prijave studenata i tek diplomiranih studenata filmskih akademija, fakulteta vizuelnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji bi se voljeli baviti pisanjem filmske kritike.

Zainteresovane molimo da do 15. januara 2024. pošalju:

- kratku biografiju

- motivaciono pismo (do 1200 karaktera sa razmacima, objasniti zašto vas zanima filmska kritika i navesti nekoliko novijih filmskih naslova o kojima biste pisali tokom radionice)

- kritiku filma po želji (do 600 riječi)

Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a po završenoj radionici, najuspješniji radovi polaznika radionice bit će predstavljeni na svim festivalima iz Mreže festivala Jadranske regije. 

Prijave su OVDJE.

Ukoliko imate dodatna pitanja, pišite na: info@filmfestival.me.

 

Svečano otvoren Slano Film Days
Poziv za mlade: Snimi kratki video na temu klimatskih promjena i sudjeluj na 30. Sarajevo Film Festivalu
Počela je Early Bird registracija za akreditacije 30. Sarajevo Film Festivala
Prijavi se za sudjelovanje u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
PRAVILNIK O učešću u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala