Navigacija

Objave

Edukativni program za mlade kritičare u okviru Mreže festivala Jadranske regije

Otvorene su prijave za radionicu filmske kritike koju će organizovati Filmski festival Herceg Novi, od 24. do 28. februara 2023.

Mreža festivala Jadranske regije (Sarajevo Film Festival, Filmski festival Herceg Novi, Zagreb F ilm Festival, Festival autorskog filma - FAF Beograd i Ljubljana International Film Festival), poziva studente filmskih akademija i srodnih fakulteta, koji su zainteresovani da uče o pisanju filmske kritike, da se prijave na radionicu koju će organizovati hercegnovski Filmski festival, od 24. do 28. februara 2023. godine.

Prihvatiće se prijave studenata filmskih akademija, fakulteta vizuelnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije, koji bi se voljeli baviti pisanjem filmske kritike.

Zainteresovane molimo da do 1. februara 2023. pošalju:

- kratku biografiju

- motivaciono pismo (do 1200 karaktera sa razmacima, objasniti zašto vas zanima filmska kritika i navesti nekoliko novijih filmskih naslova o kojima biste pisali tokom radionice)

- kritiku filma po želji (do 600 riječi)

Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a po završenoj radionici, najuspješniji radovi polaznika radionice biće predstavljeni na svim festivalima iz Mreže festivala Jadranske regije.

Prijavu popunite OVDJE.

Ukoliko imate dodatna pitanja, pišite na: info@filmfestival.me 

Darujemo za praznike: Golden Card paketi po sniženim cijenama
Edukativni program za mlade kritičare u okviru Mreže festivala Jadranske regije
Primirje odmah! Sloboda svim taocima odmah!
Evropski filmski klub počeo s radom, sudjelovali i mladi iz Sarajeva
Završeno snimanje dugometražnog igranog filma „Nakon ljeta” Danisa Tanovića