Navigacija

Objave

Dodjela nagrada večeras u Narodnom pozorištu

Ceremonija crvenog tepiha počinje večeras u 19:30 sati, a u 20:00 u Narodnom pozorištu održat će se ceremonija dodjele nagrada 27. Sarajevo Film Festivala.

Festivalska publika će ceremoniju dodjele nagrada moći pratiti uživo u programu BHRT-a.
 
Prestižnom nagradom Srce Sarajeva bit će okrunjeni filmovi iz Takmičarskog programa – igrani film, Takmičarskog programa –  dokumentarni film, Takmičarskog programa – kratki film i Takmičarskog programa – studentski film.
 
Ovogodišnji Takmičarski program – igrani film predstavio je deset filmova, od toga dvije svjetske premijere, a osam regionalnih.
 
U selekciji Takmičarski program – dokumentarni film publika je mogla pogledati šesnaest filmova, od toga osam svjetskih premijera, jednu evropsku, šest regionalnih i jednu bh. premijeru.
 
Takmičarski program – kratki film gledaocima je ponudio deset filmova, od toga četiri svjetske premijere, a šest regionalnih.
 
Selekcija Takmičarski program – studentski film sastoji se od dvanaest filmova, od čega su četiri svjetske premijere, tri međunarodne i pet regionalnih.
 
Osim Srca Sarajeva za najbolje filmove u takmičarskim programima, bit će dodijeljeno i Srce Sarajeva za najboljeg reditelja/rediteljicu, Srce Sarajeva za najboljeg glumca i glumicu, te CineLink nagrade.
 
U okviru ovogodišnje ceremonije dodjele nagrada bit će proglašena i dobitnica Specijalne nagrade za promicanje rodne ravnopravnosti, nove nagrade Sarajevo Film Festivala otvorene i za filmove i rediteljice izvan takmičarskih sekcija, odnosno i iz drugih programa i sa drugih teritorija, pod uslovom da se radi o rediteljičinom prvom dugometražnom filmu.
 
Partnerske nagrade bit će dodijeljene istog dana u 12:30, na Festivalskom trgu.
 
27. Sarajevo Film Festival se završava sutra, 20. augusta, projekcijama nagrađenih filmova i svjetskom premijerom filma TOMA Dragana Bjelogrlića.
Nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Partnerske nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Nagrade 27. Sarajevo Film Festivala
Partnerske nagrade 27. Sarajevo Film Festivala
Dodjela nagrada večeras u Narodnom pozorištu