Navigacija

Objave

VELIKA HIP-HOP PREVARA zatvara Laško Summer Nights

Film Jeanie Finlay VELIKA HIP-HOP PREVARA zatvorit će ovogodišnji program Laško Summer Nights.

Ovaj dokumentarac prati kalifornijski hip-hop duo Silibil n' Brains trebao je postati velika zvijezda. Međutim, niko nije znao da su oni zapravo studenti iz Škotske s lažnim američkim akcentom i lažnim identitetom.

VELIKA HIP-HOP PREVARA je film o istini, lažima i zaostavštini dvojca koji je lagao o svemu u očajničkoj potrazi za slavom. Priču o američkom snu su ispričali ljudi koji nikada nisu bili u Americi.  

Jeanie Finlay je britanska umjetnica i filmska autorica koja stvara intimne, duhovite i autentične dokumentarce i umjetnička djela. Fokusirana je na pravljenje dirljivih portreta i ima opsesivnu potrebu da ispriča priče drugih ljudi.

Njeni radovi uključuju THE GREAT HIP HOP HOAX, produciran za BBC Scotland i BBC Storyville; dokumentarni portret posljednje prodavnice ploča u Teessideu SOUND IT OUT (zvanični film Record Store Day); dugometražni dokumentarac GOTH CRUISE produciran za Independent Film Channel (IFC) koji je postao jedan od najčešće sa interneta preuzimanih naslova IFC-a; veoma hvaljen dokumentarac TEENLAND te nagrađivani interaktivni dokumentarac HOME-MAKER.

AMY
Laško Summer Nights 2015.
Film o Nick Caveu prikazan u Multiplexu Cinema City
VELIKA HIP-HOP PREVARA zatvara Laško Summer Nights
SLOM SLOMLJENOG KRUGA večeras u Laško Summer Nigths programu