Navigacija

Objave

Ljetna turneja Operacije kino počinje u Goraždu 2. jula

Putujuće kino Sarajevo Film Festivala i Obala Art Centra započinje svoju ljetnu turneju. U periodu od 2. jula do 5. avgusta Operacija kino gostovat će u deset bh. gradova gdje će za publiku organizovati besplatne projekcije filmova.

Prvi grad na karti ljetne OK turneje biće Goražde. Za goraždanske ljubitelje filnske umjetnosti biće organizovan dvodnevni filmski program u okviru kojeg će Operacija kino predstaviti dva filma. Publika će imati priliku da osjetiti posebnu draž gledanja filmova u Ljetnom kino Goražde, pod otvorenim ljetnim nebom. 

Tokom ova dva filmska dana biće prikazani filmovi JOE, Davida Gordona Greena i FIFA: UJEDINJENE STRASTI reditelja Frederica Auburtina. Projekcije će počinjati u 21.15, a u slučaju kiše biće premještene u kino salu Centra za kulturu Goražde. 

U nastavku turneje Operacija kino putuje na Tjentište gdje će u subotu 5. i nedjelju 6. jula predstaviti svoj filmski program učesnicima i publici OK FEST-a u Nacionalnom parku Sutjeska. 

Već narednog dana Operacija kino putuje u Kreševo, a potom i u Gornji Vakuf - Uskoplje, Tomislavgrad, Posušje, Livno, Stolac, Ravno, Zvornik... 

Operacija kino je filmsko-obrazovni program koji, u saradnji sa Transylvania International Film Festival, Sofia International Film Festival, Sarajevo Film Festival i Istanbul International Film Festival, a uz podršku MEDIA Mundus EU i Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu, promovira svjetska, europska i regionalna filmska ostvarenja. 

Ulaz na sve projekcije tokom ljetne turneje Operacije kino je besplatan. 

Pratite nas:
www.operacijakino.ba
www.facebook.com/operacija.kino

 
Operacija kino kreće na ljetnu turneju 15. juna
TOUR DE FRANCE zatvara 22. Sarajevo Film Festival
Operacija kino od danas i u vašim domovima!
Uspješno okončana prva radionica Operacije kino za mlade iz 10 bh. gradova
Ljetna turneja Operacije kino počinje u Goraždu 2. jula