Navigacija

Objave

Operacija kino gostuje u Vogošći 19. i 20. juna

Operacija kino nastavlja ljetnu turneju. U okviru Vogošćanskih dana putujuće kino Sarajevo Film Festivala organizovat će dvodnevni filmski program. U četvrtak 19. juna i u petak, 20. juna stanovnici ove sarajevske opštine imat će priliku pogledati četiri filmska ostvarenja. Specijalnom doživljaju gledanja filmova doprinijet će i dvije projekcije u 3D tehnologiji.

Prvog dana gostovanja publika će imati priliku pogledati fantastični futuristički film AMAZONIA, reditelja Thierry Ragoberta. Ova uzbudljiva odiseja u najvećoj prašumi na svetu biće prikazana u 3D-u. 

U duhu aktuelnih dešavanja na Svjetskom fudbalskom prvenstvu publika će imati priliku uživati i u projekciji filma FIFA: UJEDINJENE STRASTI, u režiji Frédérica Auburtina, sa Timom Rothom, Samom Neillom, Thomasom Kretschmannom i Gérardom Depardieuom u glavnim ulogama. Riječ je o priči o grupi strastvenih evropskih buntovnika koji udružuju snage kako bi pokrenuli ambiciozan projekat: Međunarodnu federaciju fudbalskih asocijacija (FIFA). Ovo je epska, neispričana priča koja oživljava inspirativnu sagu o Svjetskom prvenstvu i govori o tri požrtvovana čovjeka koja su se usudila da je pokrenu. 

Program Operacije kino u Vogošći predstavit će i film JOE, Davida Gordona Greena, u kojem igraju proslavljeni Nicolas Cage, Tye Sheridan i Sue Rock. Film prati bivšeg robijaša Joea Ransoma, nepopravljivo nesmotrenog čovjeka koji se bahato odnosi prema svom vozilu, psu i naročito prema ženama. Opija se svakodnevno, ganja sa policijom i kocka. Međutim, upoznaje dječaka Garya u kome vidi nešto posebno: odlučnost, pristojnost i nevjerovatnu otpornost.

Najmlađa publika uživat će u doživljajima gospodina Peabodyja, izumitelja, naučnika, dobitnika Nobelove nagrade… genijalca, koji je slučajno i pas. Koristeći svoje izume Peabody i njegov prijatelj Sherman putuju kroz vrijeme kako bi iskusili najveće događaje u historiji. AVANTURE GOSPODINA PEABODYA I SHERMANA, film u režiji Roba Minkoffa, najmlađi ljubitelji filma gledaće u 3D tehnologiji.

Operacija kino je filmsko-obrazovni program koji, u saradnji sa Transylvania International Film Festival, Sofia International Film Festival, Sarajevo Film Festival i Istanbul International Film Festival, a uz podršku MEDIA Mundus EU i Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu, promovira svjetska, europska i regionalna filmska ostvarenja. 

Ulaz za publiku na sve projekcije je besplatan.


PROGRAM
19 – 20. 6. 2014
Otvorena scena Vogošćanskih dana
JU KSC Vogošća

Četvrtak, 19.6.2014.
JU KSC Vogošća
14:00 AMAZONIA 3D

Otvorena scena Vogošćanskih dana
22:00 FIFA: UJEDINJENE STRASTI

Petak, 20.6.2014.
JU KSC Vogošća
16:00 MR. PEABODY AND SHERMAN

Otvorena scena Vogošćanskih dana
22:00 JOE

U slučaju kiše filmske projekcije planirane na otvorenoj sceni Vogošćanskih dana se premještaju u kino salu JU KSC Vogošća.

 

 

 

Operacija kino kreće na ljetnu turneju 15. juna
TOUR DE FRANCE zatvara 22. Sarajevo Film Festival
Operacija kino od danas i u vašim domovima!
Uspješno okončana prva radionica Operacije kino za mlade iz 10 bh. gradova
Ljetna turneja Operacije kino počinje u Goraždu 2. jula