Navigacija

Objave

Filmski program Operacije kino za publiku u Goraždu

Proljetna turneja Operacije kino nastavlja se u Goraždu. U periodu od 1. do 3. aprila u Centru za kulturu biće organizovan trodnevni filmski program u okviru kojeg će publika imati priliku da pogleda četiri filma.

Putujuće kino, projekat Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala predstavit će goraždanskoj publici neka od najboljih filmskih ostvarenja svjetske kinematografije. Tokom tri dana Operacije kino biće prikazani filmovi: LJEPOTICA I ZVIJER, reditelja Christopha Gansa sa Vincentom Casselom i Léom Seydoux u glavnim ulogama, PHILOMENA, Stephena Frearsa, dramu rađenu prema istinitom događaju , koji je bio ovogodišnji kandidat za nagradu Oscar u čak četiri kategorije, uključujući najbolji film i najbolju žensku ulogu; biće upriličena i 3D projekcija fantastičnog avanturističkog filma AMAZONIA, rediteljaThierrya Ragoberta, kao i potresnu priču ZA ONE KOJI NE MOGU DA GOVORE posljednje filmsko ostvarenje bh. rediteljice Jasmile Žbanić. Gošća projekcije ovog filma biće Amira Lekić iz producentske kuće Deblokada, sa kojom će publika imati priliku da razgovara o filmu. 

Operacija kino je filmsko-obrazovni program koji, u saradnji sa Transylvania International Film Festival, Sofia International Film Festival, Sarajevo Film Festival i Istanbul International Film Festival, a uz podršku MEDIA Mundus EU i Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu, promovira svjetska, europska i regionalna filmska ostvarenja. 

1 - 3. 4. 2014.
OPERACIJA KINO GORAŽDE
Centar za kulturu Goražde
Zaima Imamovića 2

Utorak, 1. 4.
19:00 ZA ONE KOJI NE MOGU DA GOVORE, Jasmila Žbanić

Srijeda, 2. 4.
12:00 AMAZONIA 3D, Thierry Ragobert
19:00 LJEPOTICA I ZVIJER, Christophe Gans

Četvrtak, 3. 4.
19:00 PHILOMENA, Stephen Frears

Više informacija:
www.operacijakino.ba
www.facebook.com/operacija.kino

 
Operacija kino kreće na ljetnu turneju 15. juna
TOUR DE FRANCE zatvara 22. Sarajevo Film Festival
Operacija kino od danas i u vašim domovima!
Uspješno okončana prva radionica Operacije kino za mlade iz 10 bh. gradova
Ljetna turneja Operacije kino počinje u Goraždu 2. jula