Navigacija

Objave

Operacija kino nastavlja turneju u Srebreniku

Nakon Bosanske Krupe i Cazina, putujuće kino Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala, nastavlja svoju proljetnu turneju. Trodnevni filmski program Operacije kino od četvrtka 27. marta do subote 29. marta, biće predstavljen publici u Srebreniku.

Filmske projekcije biće organizovane u JU Centar za kulturu, a publika će imati priliku pogledati neke od najboljih filmova evropske i svjetske kinematografije, kao i specijalnu projekciju u 3D tehnologiji.

Na repertoaru Operacije kino biće romantična bajka LJEPOTICA I ZVIJER, Christophea Gansa, u kojoj su glavne uloge ostvarili fenomenalni Vincent Cassel i Léa Seydoux, dva dijela filma NIMFOMANKA Larsa von Triera, jednog od najvećih reditelja današnjice, VELIKA LJEPOTA, reditelja Paola Sorrentina, film koji je nagrađen ovogodišnjim Oscarom i Zlatnim Globusom za najbolji strani film. 

Također, publika će imati priliku pogledati i film britanskog reditelja Stephena Frearsa, dramu rađenu prema istinitom događaju  PHILOMENA, koji je bio ovogodišnji kandidat za nagradu Oscar u čak četiri kategorije, uključujući najbolji film i najbolju žensku ulogu, kao i potresnu priču ZA ONE KOJI NE MOGU DA GOVORE, posljednje ostvarenje bh. rediteljice Jasmile Žbanić. U okviru Operacije kino poseban užitak gledanja filma obezbjedit će i specijalna 3D projekcija avanturističkog filma AMAZONIA, reditelja Thierrya Ragoberta.

Ulaznice za projekcije mogu se nabaviti na biletarnici JU Centar za kulturu Srebrenik. U prodaji je poseban paket ulaznica po promotivnoj cijeni od 6 KM za svih sedam filmova, dok se pojedinačne ulaznice za projekcije mogu nabaviti po cijeni od po 2 KM za projekciju.

27 - 29.03. 2014.  
OPERACIJA KINO SREBRENIK
JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik
Srebreni Grad br. 1

Četvrtak, 27.03.
18:00 LJEPOTICA I ZVIJER, režija Christophe Gans
20:15: NIMFOMANKA: PRVI DIO, režija Lars von Trier

Petak, 28.03.
18:00 PHILOMENA, režija Stephen Frears
20:15 NIMFOMANKA: DRUGI DIO, režija Lars von Trier

Subota, 29.03.
12:00 AMAZONIA 3D, režija Thierry Ragobert
17:00 ZA ONE KOJI NE MOGU DA GOVORE, režija Jasmila Žbanić
19:00 VELIKA LJEPOTA, režija Paolo Sorrentino

Više informacija:
www.operacijakino.ba
www.facebook.com/operacija.kino

 
Operacija kino kreće na ljetnu turneju 15. juna
TOUR DE FRANCE zatvara 22. Sarajevo Film Festival
Operacija kino od danas i u vašim domovima!
Uspješno okončana prva radionica Operacije kino za mlade iz 10 bh. gradova
Ljetna turneja Operacije kino počinje u Goraždu 2. jula