Navigacija

Objave

Operacija kino gostuje u Cazinu

Nakon otvaranja proljetne turneje u Bosanskoj Krupi, naredna stanica Operacije kino biće Cazin, u kojem će trodnevni filmski program putujućeg kina biti održan u periodu od 21. do 23. marta u Kulturnom centru Cazin.

Operacija kino, projekat Obala Art Centra u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, poredstavit će Cazinjanima program sačinjen od najnovijih filmskih hitova svjetske i evropske produkcije, a poseban užitak biće i specijalna 3D projekcija.

Od petka do nedjelje biće prikazano ukupno sedam filmova: romantična bajka LJEPOTICA I ZVIJER, Christophea Gansa, u kojoj su glavne uloge ostvarili fenomenalni Vincent Cassel i Léa Seydoux; biće prikazan i antologijski film iz dva dijela NIMFOMANKA jednog od najvećih reditelja današnjice, genijalnog Larsa von Triera; film LOV, reditelja Thomasa Vinterbergera nagrađenog sa blizu trideset priznanja među kojima su i nagrada za najboljeg glumca (Mads Mikkelsen) na filmskom festivalu u Cannesu, a bio je nominiran i za nagrade Oscar i Zlatni Globus; te film  VELIKA LJEPOTA reditelja Paola Sorrentina dobitnik nagrada Oscar i Zlatni Globus za najbolji strani film. Ljubitelji dobre komedije imat će priliku uživati u projekciji filma talijanskog reditelja Mattea Oleotta ZORAN, MOJ NEĆAK IDIOT. Fantastični avanturistički film AMAZONIA Thierrya Ragoberta, biće prikazan u 3D tehnologiji.

Ulaznice za projekcije već se nalaze u prodaji, na biletarnici Kulturnog centra Cazin (Trg prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića bb). Za sve ljubitelje filmske umjetnosti Operacija kino nudi poseban paket ulaznica po promotivnoj cijeni od 6 KM za svih sedam filmova, dok se pojedinačne ulaznice za projekcije mogu nabaviti po cijeni od 2 KM.

Operacija kino je filmsko-obrazovni program koji, u saradnji sa Transylvania International Film Festival, Sofia International Film Festival, Sarajevo Film Festival i Istanbul International Film Festival, a uz podršku MEDIA Mundus EU i Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu, promovira svjetska, europska i regionalna filmska ostvarenja. Tokom trajanja ovogodišnjeg Rotterdam Film Festivala, na održanom info danu Creative Europe-a, u pregledu analize pozitivnih i negativnih rezultata programa MEDIA MUNDUS, koji je završen prošle godine, Operacija kino je navedena kao najuspjesniji projekat za razvoj i gradnju publike kroz prikazivanje europskog filmskog sadržaja.

 

Operacija kino kreće na ljetnu turneju 15. juna
TOUR DE FRANCE zatvara 22. Sarajevo Film Festival
Operacija kino od danas i u vašim domovima!
Uspješno okončana prva radionica Operacije kino za mlade iz 10 bh. gradova
Ljetna turneja Operacije kino počinje u Goraždu 2. jula