Navigacija

Objave

Počinje velika proljetna turneja Operacije kino!

Operacija kino, projekat Obala Art Centra u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, kreće na veliku turneju 2014.

Nakon prošlogodišnje veoma uspješne turneje, koja je obuhvatila 32 bh. grada, a filmove sa repertoara Operacije kino pogledalo više od 9.000 ljudi, ove godine putujuće kino gostovat će u ukupno 45 gradova. U periodu od 14. marta 2014. pa sve do 23. decembra, Operacija će proputovati blizu 12.000 kilometara, noseći publici u svim dijelovima Bosne i Hercegovine najnovije filmske hitove svjetske i evropske produkcije, sa najsavremenijim digitalnim projekcijama rađenim sa najnovijom tehnologijom. S namjerom da publici ponudimo izvanredan doživljaj gledanja filmova, tokom turneje 2014. po prvi put biće organizovane i 3D projekcije.

Operacija kino 2014. započet će Proljetnom turnejom u Bosanskoj Krupi, 14. marta. Filmski program je koncipiran da  udovolji ukusima ljubitelja kvalitetne drame, ali i urnebesnih komedija, fantastičnih 3D avantura, ali i onu najprobirljiviju publiku koja poštuje autorski film. Tokom trodnevnog programa publika će imati iznimnu priliku prisustvovati i predprojekciji filma LJEPOTICA I ZVIJER, Christophea Gansa, romantične bajke u kojoj su glavne uloge ostvarili Vincent Cassel i Léa Seydoux. Biće prikazana i oba dijela filma NIMFOMANKA, jednog od najznačajnijih reditelja današnjice, genijalnog Larsa von Triera, film LOV, reditelja Thomasa Vinterbergera nagrađenog sa blizu trideset priznanja među kojima su i nagrada za najboljeg glumca (Mads Mikkelsen) na filmskom festivalu u Cannesu, a bio je nominiran i za nagrade Oscar i Zlatni Globus te film VELIKA LJEPOTA reditelja Paola Sorrentina dobitnika nagrada Oscar i Zlatni Globus za najbolji strani film, dok će ljubitelji dobre komedije uživati u projekciji filma talijanskog reditelja Mattea Oleotta ZORAN, MOJ NEĆAK IDIOT.

Prvi put tokom Operacije kino biće upriličena i projekcija u 3D tehnologiji i to fantastičnog avanturističkog filma  AMAZONIA Thierrya Ragoberta koji na repertoar Operacije kino stiže i prije kino premijere u BiH.

Operacija kino je filmsko-obrazovni program koji, u saradnji sa Transylvania International Film Festival, Sofia International Film Festival, Sarajevo Film Festival i Istanbul International Film Festival, a uz podršku MEDIA Mundus EU i Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu, promovira svjetska, evropska i regionalna filmska ostvarenja. 

Nakon Bosanske Krupe, Operacija kino nastavlja svoje putovanje u susret publici u drugim dijelovima BiH. Više o gradovima koje će obuhvatiti turneja 2014. i repertoaru možete pronaći na www.operacijakino.ba

ULAZNICE ZA PROJEKCIJE
Paket ulaznica za sve projekcije, ukupno 7 filmova tokom trodnevne turneje, svi zainteresovani moći će nabaviti po promotivnoj cijeni od 6,00 KM. Cijena pojedinačne ulaznice za svaku od projekcija je 2,00 KM.

 

 

Operacija kino kreće na ljetnu turneju 15. juna
TOUR DE FRANCE zatvara 22. Sarajevo Film Festival
Operacija kino od danas i u vašim domovima!
Uspješno okončana prva radionica Operacije kino za mlade iz 10 bh. gradova
Ljetna turneja Operacije kino počinje u Goraždu 2. jula