Navigacija

Objave

Danas u programu Novi tokovi ROLAND HASSEL

U programu Novi tokovi danas je na repertoaru film Månsa Månssona Roland Hassel. Film možete pogledati u kinu Meeting Point (u 18:00).

Roland Hassel je umirovljeni policajac, odlučan je riješiti slučaj ubistva švedskog premijera Olofa Palmea iz 1986. godine. Međutim, bez pristupa policijskoj arhivi, najviše što može učiniti jeste da prisustvuje nevještoj rekonstrukciji atentata u povodu dvadeset pete godišnjice ubistva. Odlučivši se za televizijski stil osamdesetih i obilje fantastičnog mračnog humora, Måns Månsson je uspio napraviti intrigantan prvijenac.

Måns Månsson (rođen 1982.) je stekao zvanje magistra dramskih umjetnosti na Royal College of Art u Stockholmu. Njegovi nagrađivani filmovi su prikazani širom svijeta u sklopu niza filmskih festivala i programa, uključujući EIFF, Berlinale Forum, Međunarodni filmski festival u Rotterdamu, Slamdance, Cinémathèque Française, Sarajevo Film Festival i Međunarodni filmski festival u São Paolu. Månsson je tri puta nominiran za Švedsku nacionalnu filmsku nagradu (Guldbaggen) i glasajući je član Evropske filmske akademije.

Danas u programu Novi tokovi ROLAND HASSEL