Navigacija

Objave

Završeno gostovanje Operacije kino u Zvorniku

Operacija kino okončala je svoje gostovanje u Zvorniku koje je od 4. do 6. avgusta organizirano kao svojevrsni uvod u predstojeći 19. Sarajevo Film Festival.

Nakon završetka uspješne ljetne turneje u brojnim gradovima BiH, putujuće kino Sarajevo Film Festivala, kroz trodnevni filmski program, Zvorničanima je predstavilo filmove:  PRINCE AVALANCHE, reditelja Davida Gordona Greena, BLANCANIEVES, Pabla Bergera i NAJBOLJA PONUDA, Giuseppea Tornatorea.

Sve tri filmske večeri tražilo se mjesto više za publiku koja je u improviziranom ljetnom kinu željela pogledati ova filmska ostvarenja.

Veliki interes publike u Zvorniku, uspješne projekcije na otvorenom i  fantastična atmosfera i prijem mještana, karakteristike su gostovanja Operacije kino u ovom gradu na Drini.

Operacija kino u Zvorniku je održana u sklopu kulturne manifestacije Zvorničko ljeto, i uz veliku pomoć Doma omladine Zvornik.
 
VIŠE O PROJEKTU OPERACIJA KINO:

OPERACIJA KINO je filmsko-obrazovni program koji Sarajevo Film Festival realizuje u saradnji sa Transylvania International Film Festivalom, Sofia International Film Festivalom i Istanbul International Film Festivalom, a uz podršku MEDIA Mundus EU i Norveške ambasade u Sarajevu.

Programi se razlikuju od zemlje do zemlje, mjesta do mjesta, ali osnova je ista: kvalitetan program i festivalsko iskustvo gledanja filmova postaju garant povratku publike kvalitetnom filmu u kino salama i ljetnim kinima izvan festivalskih dana i uobičajenih festivalskih gradova.

Projekat je nastao s ciljem razvoja filmske umjetnosti u BiH i lakšeg pristupa filma široj publici, što kao krajnji cilj ima povratak kina u našu svakodnevnicu. Na ovaj način, OPERACIJA KINO podrazumijeva kino na putu koje ide u susret svojoj publici i nastoji djelovati na područjima u kojima su audiovizualni sadržaji, na filmskom platnu, do sada bili nedovoljno eksponirani.

Pratite nas:
www.operacijakino.ba
www.facebook.com/operacija.kino

Operacija kino kreće na ljetnu turneju 15. juna
TOUR DE FRANCE zatvara 22. Sarajevo Film Festival
Operacija kino od danas i u vašim domovima!
Uspješno okončana prva radionica Operacije kino za mlade iz 10 bh. gradova
Ljetna turneja Operacije kino počinje u Goraždu 2. jula