Navigacija

Objave

Program Operacije kino u Zvorniku

Nakon završetka uspješne ljetne turneje u gradovima BiH, Operacija kino, putujuće kino Sarajevo Film Festivala, gostovat će u Zvorniku.

Za publiku u Zvorniku Operacija kino organizovat će trodnevni filmski program koji će trajati od 4. do 6. avgusta, kao svojevrsni uvod u predstojeći Sarajevo Film Festival.


Operacija kino, u Zvorniku će predstaviti filmove NAJBOLJA PONUDA, reditelja Giuseppea Tornatorea, PRINC AVALANCHE, reditelja davida gordona Greena i BLANCANIEVES Pabla Bergera. Program će se održati u okviru kulturne manifestacije Zvorničko ljeto.

Ljetno kino biće smješteno na igralištu školskog doma. Projekcije će počinjati u 23:00 sati, a ulaz za publiku je besplatan.

Program:

  • NEDJELJA, 4. avgust
    23:00 - NAJBOLJA PONUDA, režija Giuseppe Tornatore
  • PONEDJELJAK, 5. avgust
    23:00 - PRINC AVALANCHE, režija David Gordon Green
  • UTORAK, 6. avgust
    23:00 – BLANCANIEVES, režija Pablo Berger


VIŠE O PROJEKTU OPERACIJA KINO:

OPERACIJA KINO je filmsko-obrazovni program koji Sarajevo Film Festival realizuje u saradnji sa Transylvania International Film Festivalom, Sofia International Film Festivalom i Istanbul International Film Festivalom, a uz podršku MEDIA Mundus EU i Norveške ambasade u Sarajevu.

Programi se razlikuju od zemlje do zemlje, mjesta do mjesta, ali osnova je ista: kvalitetan program i festivalsko iskustvo gledanja filmova postaju garant povratku publike kvalitetnom filmu u kino salama i ljetnim kinima izvan festivalskih dana i uobičajenih festivalskih gradova.

Projekat je nastao s ciljem razvoja filmske umjetnosti u BiH i lakšeg pristupa filma široj publici, što kao krajnji cilj ima povratak kina u našu svakodnevnicu. Na ovaj način, OPERACIJA KINO podrazumijeva kino na putu koje ide u susret svojoj publici i nastoji djelovati na područjima u kojima su audiovizualni sadržaji, na filmskom platnu, do sada bili nedovoljno eksponirani.

Pratite nas:
www.operacijakino.ba
www.facebook.com/operacija.kino

Operacija kino kreće na ljetnu turneju 15. juna
TOUR DE FRANCE zatvara 22. Sarajevo Film Festival
Operacija kino od danas i u vašim domovima!
Uspješno okončana prva radionica Operacije kino za mlade iz 10 bh. gradova
Ljetna turneja Operacije kino počinje u Goraždu 2. jula