Navigacija

Objave

Premijerno prikazivanje restaurirane verzije filma HOTEL OD MILION DOLARA

Restaurirana verzija filma HOTEL OD MILION DOLARA Wima Wendersa premijerno će biti prikazana danas u 15 sati u sarajevskom Narodnom pozorištu. Tom prilikom u 14:30 bit će upriličen specijalni Crveni tepih na kojem će sa dijelom ekipe ovaj kultni film predstaviti dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 27. Sarajevo Film Festivala, Wim Wenders.

Za ovu triler dramu sa Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom u glavnim ulogama, Wenders je 2000. godine osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu.
 
Radnja filma HOTEL OD MILION DOLARA prati grupu čudaka, otpadnika i lutalica koji žive u oronulom hotelu u centru Los Angelesa, u kraju punom narkomana i beskućnika. Iz njihove vizure pratimo priču zaljubljenog sanjara kojeg svi zovu Tom Tom. Predmet njegove čežnje je Eloise, neka vrsta palog anđela. U ovoj ludnici izbijaju nevolje. Život jednog od stanara, ekscentričnog narkomana Izzyja, okončava na brutalan način kada ga neko gurne s krova. A pošto se, na sveopšte iznenađenje, ispostavi da je Izzy sin medijskog mogula i multimilionera, na scenu ulazi FBI agent – Skinner. Suprotno očekivanjima, ispostavlja se da je on, ta iznimno duga ruka zakona, čak i luđi od šarmantnih likova koji žive u Hotelu od milion dolara.
 
Za ulazak na sve projekcije 27. Sarajevo Film Festivala potrebno je imati Covid-sigurnu akreditaciju. Više informacija možete pronaći na ovom LINKU.
 
27. Sarajevo Film Festival održava se od 13. do 20. augusta 2021. godine.
Program "Tribute to" 29. Sarajevo Film Festivala posvećen Jessici Hausner
Retrospektiva filmova Sergeja Loznitse na 28. Sarajevo Film Festivalu
Bono Vox i Wim Wenders na Crvenom tepihu 27. Sarajevo Film Festivala
Premijerno prikazivanje restaurirane verzije filma HOTEL OD MILION DOLARA
Počasno Srce Sarajeva i program Posvećeno 25. Sarajevo Film Festivala Pawelu Pawlikowskom