Navigacija

Objave

Masterclass sa Alejandrom Gonzálezom Iñárrituom

Iskoriste priliku da vidite i čujete jednog od najuspješnijih reditelja današnjice uživo!

U nedjelju, 18. augusta u 12 sati u Narodnom pozorištu, 25. Sarajevo Film Festival će upriličiti „Masterclass sa Alejandrom Gonzálezom Iñárrituom“ – ovogodišnjim dobitnikom Počasnog Srca Sarajeva.
 
Alejandro González Iñárritu, dobitnik pet Oscara®, je prvi latinoamerički filmski stvaralac nominovan za nagradu Oscar® u kategorijama najboljeg reditelja i najboljeg producenta. Također, on je prvi latinoamerički filmski autor kojem je povjereno predsjedavanje žirijem Filmskog festivala u Cannesu, te prvi Meksikanac ovjenčan Zlatnom palmom. 
 
U opuštenom razgovoru Iñárritu će podijeliti svoje bogato znanje i iskustvo sa festivalskom publikom i predstavnicima medija. Razgovor će moderirati festivalskoj publici dobro znani prijatelj, umjetnički direktor „International Film Festivala & Awards Macaoa“, Mike Goodridge. Razgovor će se odvijati na engleskom jeziku. 
 
Ulaznice za masterclass su besplatne. Svi zainteresirani mogu svoju ulaznicu podići lično u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24).
 
Broj ulaznica je ograničen!
 
Nagrade 29. Sarajevo Film Festivala
Žiri Takmičarskog programa – igrani film 29. Sarajevo Film Festivala
Nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Partnerske nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Nagrade 27. Sarajevo Film Festivala