Navigacija

Objave

U prepunom kinu Meeting Point održana specijalna projekcija filma "Scream for me Sarajevo"

Specijalna projekcija dokumentarnog filma SCREAM FOR ME SARAJEVO, reditelja Tarika Hodžića, dobitnika Specijalne nagrade žirija Takmičarskog programa – dokumentarni film, Nagrade za ljudska prava i Nagrade publike za najbolji dokumentarni film 22. Sarajevo Film Festivala, održana je u utorak uveče u prepunom kinu Meeting Point.

Publici je dobrodošlicu poželjela ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer, a nakon projekcije održan je razgovor sa rediteljem Tarikom Hodžićem, scenaristom Jasenkom Pašićem i producentom Adnanom Ćuharom.

Domaćini projekcije bili su Sarajevo Film Festival i Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini koji i ovim događajem nastavljaju svoju višegodišnju saradnju u promoviranju dokumentarnih filmova inspirisanih različitim aspektima ljudskih prava. 

SCREAM FOR ME SARAJEVO je dokumentarni film o Sarajevu pod opsadom, muzici u tom gradu, s akcentom na 14. decembar 1994. i koncert Brucea Dickinsona u BKC-u.  

To je film o ljudima koji su rizikovali svoje živote da bi svirali pred ljudima koji su rizikovali svoje živote da bi živjeli.

Scenarij filma potpisuju Tarik Hodžić i Jasenko Pašić, a u filmu se pojavljuju Bruce Dickinson, Alex Elena, Chris Dale, Jasenko Pašić, Feđa Štukan, Erol Gagula...

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU.

Predstavljamo Takmičarski program – dokumentarni film 29. Sarajevo Film Festivala
Predstavljamo Takmičarski program – dokumentarni film 28. Sarajevo Film Festivala
Žiri Takmičarskog programa – dokumentarni film 28. Sarajevo Film Festivala
Žiri Takmičarskog programa – dokumentarni film 27. Sarajevo Film Festivala
Predstavljamo Takmičarski program – dokumentarni film: 16 filmova u konkurenciji, 8 svjetskih premijera