Navigacija

Objave

Program Posvećeno: Brillante Mendoza - ISKASAPLJENA

U okviru programa Posvećeno u kinu Meeting Point 16. augusta s početkom u 15:00 sati biće održana projekcija filma ISKASAPLJENA.

Peping će danas sretno oženiti mladu majku njihove novorođene bebe. Kao siromašni student policijske akademije i ne pomišlja na to da odbije priliku da zaradi novac. Već naviknut na zaradu sa strane kroz sitno krijumčarenje droge, Peping naivno prihvata ponudu korumpiranog prijatelja za dobro plaćeni posao. Uskoro upada u iscrpljujuće putovanje u tamu dok učestvuje u otmici i mučenje lijepe prostitutke. Prestravljen i bespomoćan tokom cjelonoćne mučne operacije kojom upravlja psihotični ubica, Peping je primoran da se preispita da li je i on sam ubica...

Brillante Mendoza je živuće nacionalno blago filipinske nezavisne kinematografije. On je prvi Filipinac koji se takmičio i pobijedio na tri najznačajnija međunarodna filmska festivala, prikazujući svijetu autentične filipinske priče. Filmom se počeo baviti relativno kasno – svoj prvi igrani film režirao je u 45. godini. Mendoza je od početka filmske karijere bio izuzetno produktivan, režiravši 16 filmova u deset godina. Njegovi filmovi ne samo da predstavljaju dašak svježeg vjetra u umjetnosti koja je u stalnoj potrazi za novim, jedinstvenim izrazom, već su prepoznati kao ključni dio  filmske zaostavštine našeg doba.

Projekcija filma ISKASAPLJENA biće održana danas u Kinu Meeting Point u 15:00

Program "Tribute to" 29. Sarajevo Film Festivala posvećen Jessici Hausner
Retrospektiva filmova Sergeja Loznitse na 28. Sarajevo Film Festivalu
Bono Vox i Wim Wenders na Crvenom tepihu 27. Sarajevo Film Festivala
Premijerno prikazivanje restaurirane verzije filma HOTEL OD MILION DOLARA
Počasno Srce Sarajeva i program Posvećeno 25. Sarajevo Film Festivala Pawelu Pawlikowskom