Navigacija

Objave

Otvoren konkurs za Docu Rough Cut Boutique

Sarajevo Film Festival i Balkan Documentary Center objavljuju konkurs za prijavu projekata na peto izdanje DOCU ROUGH CUT BOUTIQUE programa.

Radionica će se održati u okviru Sarajevo Film Festivala, a autorima odabranih projekata će biti obezbijeđeni individualni mentorski nadzor, razmjena iskustava sa ekspertima i kolegama, te pristup donosiocima odluka koji mogu ostvariti ključni uticaj na budućnost projekta u smijeru njihove uspješne realizacije.

Od pokretanja programa 2011. godine u njemu je učestvovalo ukupno 20 filmskih projekata od kojih je 90% uspješno realizovano i, u velikom broju slučajeva, doživjelo značajno međunarodno priznanje.  Filmski projekti završeni u proteklih dvanaest mjeseci već su osvojili preko 20 nagrada na ključnim filmskim festivalima širom svijeta dokazujući uspješnost DOCU ROUGH CUT BUTIQUE programa Sarajevo Film Festivala i Balkan Documentary Centera. 

Ukratko: pet odabranih projektnih timova će u periodu od četiri dana dobiti priliku da učestvuje u mentorskim sesijama sa iskusnim profesionalcima iz različitih oblasti produkcije dokumentarnog filma kako bi dobili detaljnu analizu materijala kojim raspolažu u fazi grubog šnita. Pristup dodatnim konsultacijama sa ekspertima i relevantnim kolegama  biti će omogućen putem niza intenzivnih grupnih sesija u opuštenoj i sigurnoj atmosferi. U konačnici, projekti će se natjecati za pet finansijskih i tehničkih postprodukcijskih nagrada, uključujući dodatnu promociju za jedan od projekata u okviru CineLink Work in Progress.  Pet projekata će naknadno dobiti jednogodišnju podršku u formi mentorstva, a koja će uključiti 3 online sesije i jedan sastanak sa mentorom na nekom od relevantnih festival/filmskih marketa godinu dana nakon učešća u radionici.

Nagrade:
IDFA nagrada– poziv za učešće u IDFA festivalu 2015. godine  gdje će projekat biti prikazan u okviru Docs for Sale programa
Prezentacija u okviru Cine Link Work in Progress i postproducijska nagrada vrijednosti 20.000 eura koju obezbjeđuje Digital Cube
HBO Adria nagrada – 2.000 eura
Cat and Docs nagrada - 2.000 eura
Nagrada Hrvatske radio-televizije– 2.000 eura

Za više informacija molimo posjetite:
http://www.sff.ba/en/page/docu-rough-cut-boutique
www.bdcwebsite.com
https://www.facebook.com/DOCURCB

Kontakt:

rcb@sff.ba
email@bdcwebsite.com

APLICIRAJTE OVDJE!

 
Docu Rough Cut Boutique ponosno objavljuje pobjedničke projekte 9. izdanja programa
Dobitnici Docu Rough Cut Boutique nagrada za 2018.
Odabrani Docu Rough Cut Boutique projekti 2018
Konkurs za prijavu projekata za učešće u Docu Rough Cut Boutiqueu
Dodijeljene nagrade Docu Rough Cut Boutique 2017