Navigacija

Objave

TRAGOVI PROŠLOSTI prikazani u KSC-u Skenderija

Osmog dana Festivala (21. augusta) u KSC-u Skenderija, u sklopu programa Open Air, prikazan je film TRAGOVI PROŠLOSTI, Jonathana Teplitzkyja.

TRAGOVI PROŠLOSTI je istinita priča o herojstvu, ljudskosti i iscjeljujućoj moći ljubavi. Zasnovan na odličnoj autobiografskoj knjizi, film prati izvanrednu životnu priču oficira britanske armije Erica Lomaxa koji je tokom Drugog svjetskog rata preživio zarobljeništvo u japanskom radnom logoru. Ovo ga je traumatično iskustvo trajno obilježilo i navelo ga da se izolira od svijeta. Godinama kasnije, kada Eric upozna lijepu Patti, sve će se promijeniti.

Jonathan Teplitzky je međunarodno priznati reditelj reklama i muzičkih spotova koji je profesionalno obrazovanje stekao u Londonu. Poznat je po svom inovativnom i vizualno raskošnom stilu. Sarađivao je s više međunarodnih filmskih autora, uključujući Ananda Tuckera, s kojim je sarađivao na više projekata, između ostalih i na proslavljenom dokumentarcu o književnici Anne Rice, nagrađenom nagradom BAFTA za najbolji dokumentarni film.

Domaća premijera filma UMRI PRIJE SMRTI
Prikazan film ZAISTA, NIKAD NISI BIO OVDJE Lynne Ramsay, dobitnice Počasnog Srca Sarajeva
Predstavljamo Open Air program 29. Sarajevo Film Festivala
Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji