Navigacija

Objave

Večeras u Ljetnom kinu HT Eronet projekcija filma REDOSLIJED NESTANAKA

U nedjelju (17. augusta) program Open Air donosi nam projekciju filma REDOSLIJED NESTANAKA, norveškog reditelja Hansa Pettera Molanda.

Film je priča o Nilsu, samozatajnom i marljivom muškarcu, čiji je posao čišćenje ulica i planinskih prevoja u negostoljubivom, zamrznutom kraju u Norveškoj. Upravo kada je zbog svojih zasluga proglašen građaninom godine, prima vijest da mu je sin umro zbog predoziranja heroinom. Odbijajući da prihvati zvanično utvrđen uzrok sinovljeve smrti, Nils se upušta u tajnu potjeru za njegovim navodnim ubicama. Iznenađujući slijed događaja ga prisiljava da se pretvori u nesalomivog i zastrašujućeg heroja podzemlja, čij stvarni identitet nikome nije poznat.

Hans Petter Moland
je rođen 1955. godine u Oslu, a film je studirao na Koledžu Emerson u Bostonu. Kao reditelj radi više od dvije decenije, tokom kojih je režirao reklame i igrane filmove u kojima su nastupali i Stellan Skarsgård i Charlotte Rampling. Filmom THE LAST LIEUTENANT iz 1995. godine osvojio je Specijalnu nagradu žirija Festivala u San Sebastianu, dok je za ABERDEEN nagrađen prvom nagradom Dana nordijskog filma u Lübecku. Njegovi su filmovi THE BEAUTIFUL COUNTRY i A SOMEWHAT GENTLE MEN uvršteni u takmičarski program Filmskog festivala u Berlinu 2004. i 2010. godine.

Projekcija će biti upriličena u Ljetnom kinu HT Eronet, s početkom u 20:30.

TOMA Dragana Bjelogrlića večeras zatvorio 27. Sarajevo Film Festival
Novi film Asghara Farhadija JUNAK u programu Open Air
JAHAČI PRAVDE večeras u programu Open Air
Uručeno Počasno Srce Sarajeva Michelu Francu
PARIZ, TEXAS Wima Wendersa večeras u Ljetnom kinu Coca-Cola