Navigacija

Objave

Održana Specijalna projekcija filma ZOVEM SE HMMM...

Program Specijalne projekcije otvoren je prikazivanjem filma rediteljice i kreatorke - agnes b. (Agnès Troublé). Radi se o filmu ZOVEM SE HMMM..., koji tematizira bijeg dvanaestogodišnje Céline

Ona upoznaje Petera, škotskog vozača kamiona u svojim četrdesetim. Na cesti, na pauzama i u susretima s drugima, Céline s lakoćom i povjerenjem doživljava svoje prve prave trenutke djetinjstva. Ona želi da vidi sve, da doživi sve. Peter postaje prijatelj iz snova. On nudi ovoj povrijeđenoj djevojčici priliku da konačno ima normalan život.

agnes b. (Agnès Troublé) je odrasla u Versaillesu. Željela je biti kustos, biti bliska umjetnosti, za koju je već kao tinejdžerka bila izrazito pasionirana. Igrom slučaja i neminovnosti, postala je dizajner i otvorila prvu prodavnicu na Rue du Jour kada je stvorila svoj brend, agnès b.

Uvijek vezana za umjetnike i umjetnost, počela se baviti filmom i osnovala svoju filmsku kuću Love Streams. Također objavljuje i besplatni časopis, Point d’Ironie, gdje je svaki broj posvećen jednom umjetniku. Kako se oduvijek željela izraziti ne samo kroz dizajn, nekada davno je napisala priču ZOVEM SE HMMM… u samo par dana, te je 2012. konačno uspjela snimiti ovaj film, i montirati ga u saradnji sa svojim velikim prijateljem, Jeffom Nicorosijem.

Nakon Specijalne projekcije publika je imala priliku da razgovara sa agnes b. i postavi pitanja. Agnes b. je ovogodišnja dobitnica Počasnog Srca Sarajeva koje joj je uručeno prilikom ceremonije otvaranja 20. Sarajevo Film Festivala.

U sklopu Dana ljudskih prava besplatno pogledajte film COLECTIV Alexandera Nanaua
Suočavanje s prošlošću
33 svjetske i 3 međunarodne premijere u BH Film programu
13. Dan ljudskih prava
Dan ljudskih prava na 26. Sarajevo Film Festivalu: u utorak panel diskusija