Navigacija

Objave

Počasna Srca Sarajeva uručena Agnès B. i Gaelu Garcíji Bernalu

Počasna Srca Sarajeva uručena su na ceremoniji otvaranja dizajnerici Agnès B i meksičkom glumcu Gaelu Garcíji Bernalu.

Na ceremoniji otvaranja 20. Sarajevo Film Festivala u Ljetnom kinu HT Eronet, meksičkom glumcu, režiseru i producentu Gaelu Garcíji Bernalu uručeno je Počasno Srce Sarajeva.

Nakon dodjele, publika je imala priliku pogledati film PASJA LJUBAV, reditelja Alejandro González Iñárritua u kojem je glavnu ulogu ostvario Bernal, a kojim  je zvanično otvoren program .

Većina filmova na kojima je Bernal radio prikazuju njegovu duboku predanost umjetnosti, ali i sklonost ka ozbiljnom, pozornom i brižnom odnosu prema svojoj  domovini, kao i situaciji u Latinskoj Americi i životu njenih stanovnika u cjelini, a posebno po pitanjima siromaštva i migracije. Zajedno s Diegom Lunom, Pablom Cruzom i Elenom Fortes, Bernal je osnovao Ambulante, meksičku neprofitnu organizaciju za promociju dokumentarističkog rada kao sredstva društvenih promjena.

Počasno Srce Sarajeva za francusku dizajnericu Agnès B. , dugogodišnjoj pokroviteljici i velikoj prijateljici Sarajevo Film Festivala koja je kreirala vizualni identitet Festivala – Srce Sarajeva, dodijeljeno je prilikom svečane ceremonije otvaranja Festivala u Narodnom pozorištu gdje je prikazan i film MOSTOVI SARAJEVA, omnibus 13 reditelja, sa trinaest priča o Sarajevu kroz istoriju.
U okviru Specijalnih projekcija bit će prikazan i film MOJE IME JE HMMM... kojeg je režirala Agnès B.


Nagrade 29. Sarajevo Film Festivala
Žiri Takmičarskog programa – igrani film 29. Sarajevo Film Festivala
Nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Partnerske nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Nagrade 27. Sarajevo Film Festivala