Navigacija

Objave

Okončane Dubrovnik Film Meeting radionice

Radionice namijenjene unapređenju projekata uvrštenih u ovogodišnju CineLink selekciju održane su od 1. do 5. juna u Admiral Grand Hotelu u Slanom. CineLink radionice održane su u okviru programa Dubrovnik Film Meeting pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra i uz podršku Općine Dubrovačko primorje i Turističkom zajednicom općine Dubrovačko primorje.

Fokus ovogodišnje CineLink radionice bio je na unapređenju scenarija, finansijskog, pravnog i marketinškog aspekta projekata, u cilju oblikovanja projekata za njihovu prezentaciju na koprodukcijskom marketu CineLink koji će biti održan u okviru 20. Sarajevo Film Festivala. 

Sa autorima projekata radili su iskusni regionalni i evropski filmski profesionalci: Tobias Pausinger, Behrooz Hashemian, Ellis Driesen, Franz Rodenkirchen, Marten Rabarts, Antti Lauronen, Amra Bakšić Čamo i Jovan Marjanović. 

Također, u okviru programa Dubrovnik Film Meeting predstavnici Sarajevo Film Festivala, Pula Film Festivala, Zagreb Film Festivala, Split Film Festivala te distributerskih kuća Continental film i Propeler Film održali su niz sastanaka na kojima su definisani dalji koraci saradnje i razvoja projekata u cilju povećanja gledanosti regionalnih filmova. 

Dubrovnik Film Meeting s podrškom Hrvatskog audiovizualnog centra i sinergijom stvorenom sa CineLink programom Sarajevo Film Festivala predstavljaju značajan korak naprijed u saradnji između hrvatske i bh. filmske industrije, ali i  korak ka snažnijoj regionalnoj saradnji, a samim tim i snažnijoj filmskoj industriji u Jugoistočnoj Evropi.

 

U Mokrinu održan forum „Istraživanje sinergija: Upravljanje intelektualnim vlasništvom u kreativnim industrijama“
Dodijeljene CineLink Industry Days nagrade
CineLink radionica u Slanom počela sa aktivnostima za projekte Co-Production Marketa
Osam filmskih projekata u razvoju u fokusu CineLink radionice u Slanom
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih