Navigacija

Objave

“BRIDES” u Takmičarskom programu Tribeca Film Festivala

Ovogodišnja selekcija World Narrative Competition fokusirana je na jedinstvena i snažna filmska ostvarenja o samootkrivanju koja istovremeno reflektuju univerzalnu snagu filma.

Tribeca Film Festival objavio je 12 naslova odabranih u takmičarsku selekciju igranih filmova iz cijeloga svijeta (World Narrative Competition).

Sarajevo Film Festival je sa velikom radošću primio vijest da se u selekciji našao i film BRIDES (PATARDZLEBI) u režiji Tinatin Kajrishvili koji je 2012. godine razvijan u okviru koprodukcijskog marketa CineLink, a naredne godine predstavljen i u okviru CineLink Work in Progress selekcije.

Ovogodišnja selekcija World Narrative Competition fokusirana je na jedinstvena i snažna filmska ostvarenja o samootkrivanju koja istovremeno reflektuju univerzalnu snagu filma.

Filmovi u ovoj selekciji u konkurenciji su za nagrade za najbolji igrani film, najboljeg novog reditelja, najboljeg glumca i glumicu, najbolji scenarij i najboljeg direktora fotografije.

Ovi filmovi su, kako ističu na Tribeca Film Festivalu važna komponenta ovogodišnjeg programa festivala koji će predstaviti ostvarenja iz 32 zemlje svijeta, od kojih će čak 55 imati svjetsku premijeru. Na festivalu koji će biti održan od 16. do 27. aprila svoja ostvarenja predstaviće 102 reditelja od kojih je 37 debitanata, a 22 od njih su žene.

Listu filmova odabranih u World Narrative Competition možete pronaći ovdje.

 

U Mokrinu održan forum „Istraživanje sinergija: Upravljanje intelektualnim vlasništvom u kreativnim industrijama“
Dodijeljene CineLink Industry Days nagrade
CineLink radionica u Slanom počela sa aktivnostima za projekte Co-Production Marketa
Osam filmskih projekata u razvoju u fokusu CineLink radionice u Slanom
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih