Navigacija

Objave

Srdanu Goluboviću uručena HT ERONET Nagrada publike

Reditelju filma KRUGOVI, Srdanu Goluboviću, u četvrtak je u Sarajevu uručena HT Eronet nagrada publike koja je ovom ostvarenju dodijeljena na 19. Sarajevo Film Festivalu za najbolji igrani film.

Golubovićev film 17. oktobra kreće u bh. kino distribuciju. Ovo izuzetno ostvarenje imaće priliku da vidi publika u Sarajevu, Zenici, Busovači, Bihaću, Prijedoru, Gračanici, Travniku...

Film KRUGOVI, inspirisan herojskim činom Srđana Aleksića, projekat je koprodukcijskog marketa Sarajevo Film Festivala CineLinka iz 2010., kada je i nagrađen Exellence nagradom. 

Uspješan festivalski život KRUGOVI su započeli na Sundance Film Festivalu gdje su nagrađeni Specijalnim priznanjem žirija, a uslijedila su i brojna druga priznanja među kojima su i Nagrada Ekumenskog žirija Berlinalea 2013, te Nagrada publike Sofia Film Festivala.

Uloge u filmu ostvarili su neki od najznačajnijih regionalnih glumaca današnjice među kojima su: Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Nikola Rakočević, Aleksandar Berček, Hristina Popović, Boris Isaković, Vuk Kostić.

Distribucija filma podržana je od strane Eurimagesa, fonda Vijeća Europe.

 
Nagrade 29. Sarajevo Film Festivala
Žiri Takmičarskog programa – igrani film 29. Sarajevo Film Festivala
Nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Partnerske nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Nagrade 27. Sarajevo Film Festivala