Navigacija

Objave

Sebastian Lelio gost programa „Kafa sa ...“

Nakon sinoćnje projekcije filma GLORIA u sklopu programa Open Air, reditelj Sebastian Lelio nam se jutros pridružio na još jednoj opuštenoj sesiji „Kafe sa...“ da bi govorio o svom filmu.

Današnji program se bavio sa tematikom filma, gdje je Lelio objasnio svoju fascinaciju sa različitim životnim dobima u filmu – i zaista, svi njegovi filmovi se bave likovima sličnih godina – i potrebi da se takvim likovima da prilika da govore o seksu. Ostale teme uključuju ulogu porodice, važnost laganja kao i upotrebu droge i alkohola, što su teme koje se provlače kroz sve njegove filmove.Na pitanje da li bi Lelio ocijenio GLORIJU kao feministički film, odgovorio je da je to više humanistički film iz perspektive jedne žene. Ipak, Lelio je priznao da trenutno radi na novom filmu koji će umjesto feminističke retorike prisutne u GLORIJI dublje istražiti muške emocije.


Lelio je zaključio sesiju odogovorima na pitanja o trenutnom rastu i budućnosti čileanske kinematografije, te pohvalama za „divnu energiju“ i raznolikost prisutnu na Sarajevo Film Festivalu, poželivši mu dugovječnost.
U sklopu Dana ljudskih prava besplatno pogledajte film COLECTIV Alexandera Nanaua
Suočavanje s prošlošću
33 svjetske i 3 međunarodne premijere u BH Film programu
13. Dan ljudskih prava
Dan ljudskih prava na 26. Sarajevo Film Festivalu: u utorak panel diskusija