Navigacija

Objave

Proglašen pobjednik STC Pack & Pitcha

Zadovoljstvo nam je objaviti da je pobjednički projekat programa Pack & Pitch film "The Ark" Aristotelisa Margkosa iz Grčke. Njegov dugometražni film o grupi otpadnika koji prave brod da bi odjedrili u bolju budućnost, daleko od problema grčke ubijedio je članove žirija, te će sa ovim projektom moći učestvovati u CineLinku naredne godine.

Film Magdalene Ilieve "The Lesson" dobitnik je Posebne nagrade žirija. Njen dugometražni film o mladoj učiteljici striktnih moralnih normi koja traži pljačkaša među svojim učenicima, a koja će lično iz očaja opljačkati banku.

Članovi žirija bili su Nadia Dresti (Filmski festival Locarno), Sinisa Juričić (Nukleus Film), Martina Bleis (Međunarodni filmski festival Berlin) i Gülin Üstün (Sastanci na mostu Istanbul).

Pack & Pitch je posebni trening program za odabrane režisere i producente sa Sarajevo Talent Campusa. Odabrani učesnici uče kako da analiziraju i pripremaju svoje projekte da bi ih predstavili javno, pred profesionalcima iz svijeta filmske industrije.

Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2024.
61 učesnik izabran za Talents Sarajevo 2023
Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2023.
Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2022.
56 učesnika izabrano za Talents Sarajevo 2021